Θα κάνουν νόμο; Θα κάνουν νέο προεδρικό διάταγμα; Ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι θα είναι

Αυγούστου 20, 2010 at 1:00 μμ

Μετά το «Στοπ» από το ΣτΕ σε κτίρια υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Ελαιώνα, τώρα ήρθε και νέο «Στοπ» από το ΣτΕ στην προσπάθεια τσιμεντοποίησης γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο και πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Είναι φανερό ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα με την ευγενική αρωγή της πολιτείας έχουν επιδοθεί σε προώθηση σχεδίων που έχουν σαν μόνιμο κοινό παρανομαστή τους την αγνόησή των περιβαλλοντικών όρων που η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει. Φαίνεται ότι η καταστροφή της Πάρνηθας και της βορειοανατολικής Αττικής, μαζί και η συνολικότερη κλιματική αλλαγή αντί να τους κάνει να αναθεωρούν τα σχέδια επί το …”πρασινότερο”,  αντιθέτως τους έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι έχουμε περισσότερους ελεύθερους και πράσινους χώρους απ’ ότι χρειαζόμαστε. Αυτό μάλλον είναι η πράσινη ανάπτυξη…

Διαβάστε από το euro2day.gr

ΣτΕ: Φρένο στα σχέδια για Ακαδημία Πλάτωνος

της Ευας Καραμανώλη  20/08/10

Παράνομο κρίθηκε από το Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που προβλέπει τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων σε 25 στρέμματα στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 79/2010 απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου του σχέδιο προεδρικού διατάγματος είναι παράνομο καθώς δεν ελήφθη υπόψη η θέση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Η Γ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε έγγραφό της το 2009 ανέφερε ότι « θα ήταν καλό να αποφευχθεί η οικοπεδοποίηση των οικοδομικών αυτών τετραγώνων» λόγω της γειτνίασής τους με αρχαιολογικό χώρο.

Αντίστοιχη απόφαση, με διαφορετικό σκεπτικό, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας και για σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή της Αρτέμιδας, Αττικής.

Με την υπ’ αριθμόν 130/2010 απόφασή του το ΣτΕ έκρινε παράνομο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που ήρε την απαλλοτρίωση που είχε επιβληθεί για την δημιουργία κοινόχρηστου χώρου στάθμευσης σε ακίνητο το οποίο βρίσκεται 500 μέτρα από την ακτή. Το επίμαχο σχέδιο προεδρικού διατάγματος υιοθετεί επίσης γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ για την μετατροπή ενός τμήματος του χώρου στάθμευσης σε οικοδομήσιμο χώρο, καθώς και την δημιουργία πεζοδρόμου και προκηπίων.

Entry filed under: Δημοσίευμα. Tags: .

“Άγνωστες πηγές”, γνωστές πρακτικές… Όχι στη νέα «βωβή» ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ


koumpi

Οικονομική καμπάνια

Τον αγώνα για να δούμε πάρκο στον Ελαιώνα φαίνεται από τις εξελίξεις ότι δεν τον δώσαμε τσάμπα, καθώς η προοπτική παραμένει ζωντανή. Όμως έτσι κι αλλιώς δεν τον δώσαμε τσάμπα αφού το χρέος μας κυρίως για τα δικαστικά έξοδα φτάνει τα 15.000 ευρώ.

nomoney

Επειδή η αλληλεγγύη μας είναι η δύναμή μας, η Επιτροπή απευθύνεται σε όλους και όλες να συνεισφέρουν οικονομικά καταθέτοντας τη συμβολή τους στον παρακάτω λογαρισμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, 155/350849-80 (Μπολώτα Μυρτώ, Κώστας Φωτεινάκης)

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

http://img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

http://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 84,037 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.
Watch videos at Vodpod and other videos from this collection.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα

Doryforiki

KATSAR10

KATSAR12

KATSAR11

KATSAR15

KATSAR14

KATSAR13

KATSARO4

KATSARO3

KATSARO2

More Photos

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.