Δεντροφύτευση ζωής και αντίστασης στον Ελαιώνα

Απρίλιος 10, 2008 at 7:00 πμ Σχολιάστε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 9 Απριλίου 2008
Με σύνθημα «αυτοί με τα τσιμέντα, τα σκουπίδια και την εγκατάλειψη, εμείς με το πράσινο και τη ζωή» και αίτημα τη δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου, η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα καλεί τους πολίτες σε δεντροφύτευση, την Κυριακή 13 Απριλίου στις 11 το πρωί, με ραντεβού στο σταθμό του μετρό Ελαιώνας.
Η Επιτροπή Πολιτών θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το μέλλον του μοναδικού αδόμητου μεγάλου χώρου στο κέντρο του λεκανοπεδίου καθώς το «μπλοκ της τσιμεντοποίησης» επιχειρεί να λάβει τις κρίσιμες οικοδομικές άδειες ώστε να ξεκινήσει την κατασκευή των αθλητικών – εμπορικών κέντρων σε χαρακτηρισμένο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, παραδίδοντας οριστικά στο τσιμέντο τον μοναδικό ενιαίο χώρο 220 στρεμμάτων που προοριζόταν για πάρκο και που θα μπορούσε να δώσει ουσιαστική ανάσα στην πόλη μας.
Μας λείπει το πράσινο, μάς περισσεύει η υποκρισία
Την ίδια στιγμή που οι πολίτες δίνουν τη μάχη για να σώσουν τα 220 στρέμματα στον Ελαιώνα που παραδίδει στις μπετονιέρες ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, αυτός εξαγγέλλει προκλητικά την φύτευση 300 ελιών πίσω από το Carfour, χρησιμοποιώντας κατά την προσφιλή του επικοινωνιακή πολιτική μικρούς μαθητές. Επικαλείται μάλιστα στην ανακοίνωσή του την ανάγκη να αυξηθεί το πράσινο μέσω της ενεργοποίησης των πολιτών, ενώ οι πραγματικοί ενεργοί πολίτες αυτό που συνήθως αντιμετωπίζουν από πλευράς του δήμου είναι στην καλύτερη περίπτωση η αδιαφορία και συχνά τα ΜΑΤ. Εμείς λοιπόν, οι ενεργοποιημένοι πολίτες, λέμε στο δήμαρχο ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια μπροστά στις κάμερες εις βάρος της ποιότητας ζωής μας φυτεύοντας 300 δέντρα ενώ 500 μέρα πιο κάτω ξεριζώνει την ελπίδα για ένα μεγάλο πάρκο.
Εικόνες από τα προσεχώς
Τα ολέθρια αποτελέσματα της τσιμεντοποίησης στον Ελαιώνα φαίνονται στο υπόμνημα που σας επισυνάπτουμε και που αποτελεί τα συμπεράσματα από την υποβληθείσα από τον κ. Βωβό Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων… μόνο για το εμπορικό του κέντρο.
Στην Άγρια δύση του Ελαιώνα
Όμως ο πόλεμος κατά της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν έχει λόγο να σέβεται ούτε τη στοιχειώδη νομιμότητα. Μόλις μερικές μέρες πριν οι ενεργοί πολίτες ανακάλυψαν ότι μετά τις θεμελιώσεις του Βωβού χωρίς άδεια τον Φλεβάρη, αυτή τη φορά χτίζει υπόγεια πάρκινγκ με διάτρητη άδεια που του έδωσε η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων και στην οποία και μικρό παιδί μπορεί να διαπιστώσει τις παράνομες αλχημείες.
Σας επισυνάπτουμε σχετικά την ομιλία της δημοτικού συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης Ελένης Πορτάλιου, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 6 Απριλίου, οπότε και καταγγέλθηκε η διάτρητη άδεια.
Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα
www.elaionas.wordpress.com – e-mail: elaionas@yahoo.gr, τηλ. επικοινωνίας: 6976.266.387, 6932.424.547
Advertisements

Entry filed under: Δελτία τύπου.

Τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου Ελένης Πορτάλιου Κι όμως υπάρχει ελπίδα για τη διάσωση του Ελαιώνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,282 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: