Τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου Ελένης Πορτάλιου

Απρίλιος 10, 2008 at 6:36 πμ 1 Σχολιο

Θέλω να θέσω προ ημερησίας διάταξης το θέμα της μη νομιμότητας των έργων που εκτελεί η εταιρεία Μπάμπης Βωβός στον Ελαιώνα και να ζητήσω την ανάκληση της άδειας οικοδομής που του έχει χορηγήσει η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων και τη διακοπή των εργασιών.

Από την αντιπαραβολή των σχεδίων, τα οποία και υποδεικνύω στο δημοτικό συμβούλιο, προκύπτουν οι παρακάτω ανακολουθίες που συνιστούν πράξεις απόκρυψης στοιχείων, παραπλάνησης των υπηρεσιών και παράκαμψης της νομιμότητας.

Συγκεκριμένα: Στα σχέδια για την άδεια που υπεβλήθησαν στην Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων και αφορούν σε κάλυψη του 40% περίπου της συνολικής κάλυψης του κτιρίου που θα ανεγερθεί, εμφανίζονται 182 θέσεις στάθμευσης (65 στο 3ο υπόγειο, 65 στο 2ο , 52 στο 1ο). Σ’ ένα χώρο 8Χ8 που χωρούν 3-4 αυτοκίνητα τα σχέδια εμφανίζουν 1 μόνο θέση στάθμευσης. Αντιθέτως, τα σχέδια που συνοδεύουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία είναι προβληματική και στην οποία θα επανέλθουμε, εμφανίζονται 2.200 αυτοκίνητα, όπως ο νόμος ορίζει για το μέγεθος και τις χρήσεις του κτιρίου το οποίο οικοδομεί ο κ. Βωβός.

Γιατί υπάρχει αυτό το ασύμπτωτο μεταξύ των δύο μελετών; Γιατί εάν ο κ. Βωβός υπέβαλε στο Δήμο Αθηναίων τον πραγματικό αριθμό αυτοκινήτων που θα στεγάσει στο τμήμα του κτιρίου που σήμερα οικοδομεί, αυτός θα ήταν τουλάχιστον 1.000 αυτοκίνητα και επομένως η Πολεοδομία θα ζητούσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Δείχνει, λοιπόν, ψευδώς 182 αυτοκίνητα και παρακάμπτει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Είναι σημαντικό ότι ο Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, που έχει ή οφείλει να έχει γνώση τόσο των σχεδίων της άδειας όσο και των σχεδίων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, υπογράφει στο συνοδευτικό έγγραφο της ΜΠΕ ότι ο Δήμος δεν έχει να διατυπώσει καμία αντίρρηση για τη μελέτη. Τι να πούμε εμείς ; Ας θεωρήσουμε ότι υπάρχει ασύγγνωστη αμέλεια, που θα μπορούσε εύλογα να θεωρηθεί και συνέργεια στην προσπάθεια του κ. Βωβού να οικοδομήσει το έργο του χωρίς περιβαλλοντικό έλεγχο. Ο κ. Βωβός προχωρά με τη λαθροχειρία που ανέφερα ώστε όταν θα του ζητηθεί να διορθώσει τα κακώς περιβαλλοντικά κείμενα να έχει υλοποιήσει το έργο. Γι’ αυτό και ζητούμε ανάκληση της άδειας οικοδομής που χορήγησε η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων και αναστολή εργασιών.

Ελένη Πορτάλιου, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, «Ανοιχτή Πόλη»

Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο 7/4/2008

Advertisements

Entry filed under: Παρεμβάσεις. Tags: .

Και νέες παρανομίες του Βωβού στον Ελαιώνα με τις πλάτες της Πολεοδομίας Δεντροφύτευση ζωής και αντίστασης στον Ελαιώνα

1 σχόλιο Add your own

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,282 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: