Nέα αυθερεσία Κακλαμάνη στονΕλαιώνα

Ιουνίου 9, 2008 at 9:24 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Αθήνα 08-06-2008

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να κρίνει στη συνεδρίαση της Δευτέρας 9 Ιούνη μια νέα απαράδεκτη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής, η οποία για να εγκριθεί απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3, δηλαδή δεν αρκούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Νικήτα Κακλαμάνη

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης εισηγείται την απ’ ευθείας αγορά 4 οικοπέδων στον Ελαιώνα, συνολικής επιφάνειας 27,5 στρεμμάτων περίπου αντί 16, 5 εκατ ευρώ περίπου. Τα οικόπεδα βρίσκονται στο χώρο της λεγόμενης «Διπλής Ανάπλασης» και έξω από τη ζώνη του γηπέδου του ΠΑΟ.

Καταγγέλλουμε ότι η τιμή αυτή είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσια αυτής που προκύπτει, αν εφαρμοστούν οι τιμές μονάδος που καθορίζει το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Η υπερτιμολόγηση αυτή προκύπτει διότι δεν λαμβάνεται υπόψη η υποχρέωση των οικοπέδων σε εισφορά σε γη και (καθώς αγοράζονται και δεν απαλλοτροιώνονται) σε χρήμα.

Πρόκειται για απαράδεκτη μεθόδευση, που εγείρει σοβαρές υπόνοιες σε κάθε νοήμονα πολίτη, καθώς ο Δήμαρχος εισηγείται σήμερα την απ’ ευθείας αγορά των οικοπέδων, σε τόσο υπερτιμολογημένη τιμή, ενώ άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτος ενάμισυς χρόνος, από τότε που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κηρυχθεί η απαλλοτρίωση (6 Νοέμβρη 2006).

Ρωτάμε: γιατί;

Επισημαίνουμε ότι η υποχρέωση των οικοπέδων σε εισφορά σε γη, την οποία πεισματικά αρνείται ο Δήμος Αθηναίων χαρίζοντας τεράστια ποσά στους ιδιώτες (κι όχι μόνον αυτήν τη φορά αλλά το ίδιο έγινε και στην αγορά των οικοπέδων της Εθνικής Τράπεζας), στηρίζεται στις θέσεις που ρητά και κατηγορηματικά έχουν εκφράσει οι πλέον αρμόδιοι δημόσιοι φορείς:

Ρωτάμε: μέχρι που θα φθάσει η αυθαιρεσία του Δήμου;

Είναι χαρακτηριστικό του πόσο ο Νικήτας Κακλαμάνης υπερασπίζεται το δημόσιο χρήμα, το γεγονός ότι τα τοπογραφικά σχέδια που αφορούν τα τρία από τα τέσσερα οικόπεδα δεν έχουν καν ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου !!! Δηλαδή (με βάση τα στοιχεία τα οποία η ίδια η Δημοτική Αρχή έθεσε στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων) ο Νικήτας Κακλαμάνης αγοράζει οικόπεδα με βάση μόνον ότι δηλώσει ένας ιδιώτης !!!

  • Η Υπηρεσία Νομοθετικού έργου του ΥΠΕΧΩΔΕ, σε έγγραφο της προς το Δήμο Αθηναίων με αριθμό πρωτοκόλλου 154362 (29.12.2006) όπου χαρακτηριστικά αναφέρει: <οικόπεδα> που βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης της παρ. γ. άρθρου 12 Ν. 3481/06 και στο δημιουργηθέν ενοποιημένο Ο.Τ. 45-46-50 της Π.Ε. Ελαιώνα –Δήμου Αθηναίων εάν απαλλοτριώνονται καθ’ ολοκληρίαν για την δημιουργία χώρων αθλητισμού, αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων κ.λ.π., η άποψή μας είναι ότι υπέχουν υποχρέωση εισφοράς σε γη
  • Ο Οργανισμός Αθήνας στο έγγραφο υπ’ αριθμ 2544/22.8.2007 του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, όπου χαρακτηριστικά αναφέρει: Σε περίπτωση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης σε ιδιοκτησίες του Ελαιώνα που ρυμοτομούνται ολόκληρες για κοινωφελή χρήση* και όπου δεν έχει προηγηθεί πράξη εφαρμογής αυτή γίνεται στο σύνολο της έκτασης τους και το Δικαστήριο λαμβάνει συνήθως υπόψη του για τον προσδιορισμό της αξίας ανά τ.μ. την υποχρέωση της ιδιοκτησίας σε εισφορά σε γη απομειώνοντας την.
  • Ο εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στην εισήγηση του για την υπόθεση των οικοπέδων της Εθνικής Τράπεζας (δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση)

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι δείγμα της αυθαιρεσίας με την οποία προωθείται η τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί το ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ (master plan). Μια μελέτη με προθεσμία 56 ημερών κοντεύει να κλείσει χρόνο και παράλληλα αγοράζονται (υπερτιμολογημένα) οικόπεδα, υπογράφονται (υπερτιμολογημένες συμβάσεις) και δίνονται άδειες στον Μπάμπη Βωβό χωρίς να υπάρχει η (εκ του νόμου απαιτούμενη) προηγούμενη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Υπενθυμίζουμε ότι πέραν της παρούσας υπερτιμολόγησης, μέχρι τώρα στον Ελαιώνα ο Δήμος Αθηναίων έχει πληρώνει αδικαιολόγητα σε ιδιώτες περί τα 132 εκατ ευρώ (τουλάχιστον 70 εκατ ευρώ από τη Σύμβαση με την ΠΑΕ ΠΑΟ, 49 από τη Σύμβαση με τον ερασιτέχνη ΠΑΟ, 13 από την αγορά των οικοπέδων της Εθνικής Τράπεζας)

Ρωτάμε: μέχρι που θα φθάσει η διασπάθιση δημοσίου χρήματος;

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να μην εγκρίνει αυτήν τη μεθόδευση, να μην δώσει πολιτική κάλυψη στην αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής.

Με δεδομένη την γενικότερη αρνητική στάση των δυνάμεων της Αριστεράς απέναντι στη λεγόμενη «Διπλή Ανάπλαση», καλούμε και την παράταξη «Αθήνα αλλαΖΕΙ» του Κ. Σκανδαλίδη να μην συναινέσει, να μην ψηφίσει ΝΑΙ, στην απαράδεκτη αυτή μεθόδευση διασπάθισης δημοσίου χρήματος και στην προώθηση του σχεδίου τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα.

Η Επιτροπή μας θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 10 Ιούνη 1μμ, στο «Στέκι Μεταναστών», Τσαμαδού 13, όπου θα τοποθετηθεί επί των εξελίξεων και θα παρουσιάσει τις επόμενες δράσεις της

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Advertisements

Entry filed under: Δελτία τύπου.

Ο κ. Κακλαμάνης τώρα και στο πάρκο Αντ. Τρίτσης Ως που θα φθάσει η αυθαιρεσία ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ και «προθύμων» στον ΕΛΑΙΩΝΑ;


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,282 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: