Ως που θα φθάσει η αυθαιρεσία ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ και «προθύμων» στον ΕΛΑΙΩΝΑ;

Ιουνίου 10, 2008 at 7:52 πμ 1 Σχολιο

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10.06.2008 με την οποία αποφασίστηκε η απ’ ευθείας αγορά 4 οικοπέδων στον Ελαιώνα, συνολικής επιφάνειας 27,5 στρεμμάτων περίπου αντί 16,5 εκατ ευρώ περίπου. Τα οικόπεδα βρίσκονται στο χώρο της λεγόμενης «Διπλής Ανάπλασης» και έξω από τη ζώνη του γηπέδου του ΠΑΟ.

Η τιμή αυτή είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσια αυτής που προκύπτει, αν εφαρμοστούν οι τιμές μονάδος που καθορίζει το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (7,5 εκατ ευρώ). Η υπερτιμολόγηση αυτή προκύπτει διότι δεν λαμβάνεται υπόψη η υποχρέωση των οικοπέδων σε εισφορά σε γη και (καθώς αγοράζονται και δεν απαλλοτροιώνονται) σε χρήμα

Η κύρια ευθύνη βαραίνει τον ίδιο το Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη και την παράταξη του, που υπερψήφισε την απόφαση. Βαραίνει όμως και την ομάδα των 3 συμβούλων της παράταξης Σκανδαλίδη (Ροκοφύλλου, Παταβούκας, Αρσένης) που «πρόθυμα» ψήφισαν ΝΑΙ και έδωσαν στην Δημοτική Αρχή ίσα –ίσα την αναγκαία πλειοψηφία των 2/3 που ορίζει ο νόμος.

Πρόκειται για απαράδεκτη μεθόδευση, που εγείρει σοβαρές υπόνοιες σε κάθε νοήμονα πολίτη, καθώς η Δημοτική Αρχή άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτος ενάμισυς χρόνος, από τότε που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κηρυχθεί η απαλλοτρίωση (6 Νοέμβρη 2006).

Ρωτάμε: γιατί;

Η τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα, που προωθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης και η ομάδα των «προθύμων», με τη σύμπνοια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνδέεται με απαράδεκτες μεθοδεύσεις:

Δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο χωροθέτησης

  • Αντίθετα υπάρχουν τεράστιες υπερτιμολογήσεις υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Υπενθυμίζουμε ότι πέραν της παρούσας υπερτιμολόγησης, μέχρι τώρα στον Ελαιώνα ο Δήμος Αθηναίων έχει πληρώνει αδικαιολόγητα σε ιδιώτες περί τα 132 εκατ ευρώ (τουλάχιστον 70 εκατ ευρώ από τη Σύμβαση με την ΠΑΕ ΠΑΟ, 49 από τη Σύμβαση με τον ερασιτέχνη ΠΑΟ, 13 από την αγορά των οικοπέδων της Εθνικής Τράπεζας)
  • Υπάρχουν επίσης παράτυπες πολεοδομικές άδειες προς τον επιχειρηματία Μπάμπη Βωβό, να προχωρήσει στην κατασκευή του MALL, καθώς δίνονται χωρίς να έχει εγκριθεί Περιβαλλοντική Μελέτη, όπως επιβάλει ο βασικός νόμος για το περιβάλλον 3010/02
  • Και ακόμη υπάρχει μια Περιβαλλοντική Μελέτη για το MALL του Μπάμπη Βωβού, που θα έπρεπε να έχει απορριφθεί (όπως και το έργο αυτό συνολικά) μια και δείχνει την μεγάλη κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση όλης της περιοχής. Κι όμως ακόμη συζητείται …

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

Nέα αυθερεσία Κακλαμάνη στονΕλαιώνα Μια εικόνα 1000 λέξεις

1 σχόλιο

  • 1. logan  |  Ιουλίου 14, 2008 στο 8:25 πμ

    Πόσες φορές και σε πόσες περιπτώσεις έχουν αντιτάξει ως επιχείρημα την αδυναμία καταβολής των απαραίτητων χρημάτων για αποζημίωση. Η περιοχή πίσω από την «διπλη ανάπλαση» στα κουντουριώτικα χτίζεται αυτή την στιγμή (και μάλιστα στο πολύ κομβικό σημείο επαφής με τον Λυκαβητό) γιατί ο δήμος δεν έχει λεφτά να απαλλοτροιώσει την χαρακτηρισμένη περιοχή πρασίνου.


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: