Θυμάται κανείς το ΘΩΝ;

Δεκέμβριος 3, 2008 at 12:30 μμ 2 Σχόλια

Τον τελευταίο χρόνο παρακολουθούμε το όμορφο θέαμα, διάφορων επιχειρηματιών και του Δημάρχου να μας πείσουν ότι ενδιαφέροντα σφοδρά για το καλό της πόλης μας, για να βοηθήσουν τους πολίτες να ζήσουν καλύτερα, για να πάψει η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση και κυρίως και πάνω απ’ όλα ότι όλοι ενδιαφέρονται για το πράσινο.

Έτσι και στην περίπτωση του κτηνώδους εμπορικού κέντρου που χτίζει ο Βωβός στον Ελαιώνα, ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης μαζί και ο μεγαλοκατασκευαστής θέλουν να μας σώσουν από την υποβάθμιση, χτίζοντας κάτι λίγα 72.000 τμ τσιμέντου και βάζοντας πολύ μα πολύ πράσινο που όπως προείπαμε τους ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος θυμώνει όταν αμφισβητούνται οι προθέσεις του. Νιώθει το άδικο αυτός να θέλει να κάνει πάρκα και «μια χούφτα ψευτοκατοίκων» να λένε ότι θέλει να χτίσει το σύμπαν. Επικαλείται μάλιστα την κακή κατάσταση του Ελαιώνα σήμερα, που σημειωτέον κανείς δεν ξέρει από που προέκυψε. Πληροφορίες ότι η κομματική παράταξη του Δημάρχου κυβερνά το δήμο εδώ και 20 χρόνια είναι απολύτως ψευδείς.

Το τελευταίο διάστημα απολαύσαμε μάλιστα και μια παρέλαση από μακέτες και ζωγραφιές, που πάντα αρέσουν σε όλους μας και ειδικά στα παιδιά, στις οποίες το χρώμα που κυριαρχεί είναι το πράσινο, παρ’ ότι εικονίζουν κυρίως κτίρια.

Θαυμάστε λοιπόν το την εικόνα του εμπορικού κέντρου του Βωβού στον Ελαιώνα, που παρ’ ότι θα είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, γύρω γύρω σφύζει από πράσινο! Ως εδώ όλα καλά. Ο Μπάμπης και ο Νικήτας είναι ευχαριστημένοι και μαζί τους πρέπει να είμαστε και εμείς. Βέβαια στο σκίτσο λείπουν τα χιλιάδες αυτοκίνητα που θα κατακλύσουν την περιοχή και απουσιάζει η θολούρα από την αύξηση των ρύπων κατά 40%. Λεπτομέρειες που ίσως είναι στην διπλανή του σελίδα που δεν διαθέτουμε.

emporikobwboy

Η ευχάριστη αυτή ιστορία μας θύμισε μια άλλη ακόμα πιο ευχάριστη που λέγεται κτήμα ΘΩΝ και αφορά την γωνία της Λ. Αλεξάνδρας με την Κηφισίας.

Εκεί υπήρχε ένα οικόπεδο μεσ’ την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση.

Ο τότε Δήμαρχος κ. Αβραμόπουλος, που είχε εκλεγεί με την Νέα Δημοκρατία και όχι με την Νέα Δημοκρατία όπως ο σημερινός δήμαρχος, μαζί με τον μεγαλοκατασκευαστή Μπάμπη Βωβό, που είναι απλή συνωνυμία με τον σημερινό μεγαλοκατασκευαστη Μπάμπη Βωβό θέλησαν και πάλι να μας σώσουν από την υποβάθμιση φτιάχνοντας πολύ πράσινο και ένα μικρό κτίριο, καλή ώρα όπως στον Ελαιώνα. Να η υπόσχεση Βωβού τότε. Μια κυρίως πράσινη πινακίδα, που εικονίζει ένα ωραίο παρκάκι όταν τελειώσει το έργο, να το χαιρόμαστε όλοι και κυρίως τα παιδιά που αγαπά ιδιαίτερα και ο Δήμαρχος και ο Εργολάβος.

yposxesi

Οι «ψευτοκάτοικοι» της περιοχής θέλανε να γίνει όλο το οικόπεδο πάρκο, αλλά τα απεχθή σχέδια τους νικήθηκαν από την ταμπέλα του Βωβού, υπέρ της οποίας ψήφισε η παράταξη του κ. Αβραμόπουλου στο Δήμο. Φυσικά ένα χεράκι βοήθειας έδωσε και το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ.

katoikoi

Τελικά να το αποτέλεσμα σήμερα. Το πάρκο έγινε σε σμίκρυνση για να είναι πιο χαριτωμένο, ενώ ο δήμαρχος τιμωρήθηκε αναλαμβάνοντας υπουργείο και ο ψεύτης μεγαλοκατασκευαστής τιμωρείται αναλαμβάνοντας περαιτέρω έργα τσιμεντοποίησης. Τι κι αν το Συμβούλιο της Επικρατείας τον έκρινε εκ των υστέρων παράνομο… Η τιμωρία τιμωρία.

telika

Συμπέρασμα: Όσοι και όσες θέλουν να χάψουν τα περί αναβάθμισης και πράσινου στον Ελαιώνα, ας το κάνουν. Αλλά ας μας επιτρέψουν να θυμόμαστε και την περίπτωση ΘΩΝ όπως και κάθε άλλη και κυρίως ότι το έγκλημα της τσιμεντοποίησης του λεκανοπεδίου έγινε με διακηρύξεις για καλύτερη ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό και στο έγκλημα που γίνεται στον Ελαιώνα θα σταθούμε απέναντι του ΣΗΜΕΡΑ και δεν θα αρκεστούμε να αναλύουμε και να καταριόμαστε τις συνέπειες του σε δέκα χρόνια.

Π.Β.Τ.

Advertisements

Entry filed under: Απόψεις.

Εξαιρετικά πετυχημένη η συνέντευξη τύπου για τον Ελαιώνα Ερώτηση στη Βουλή για τον Ελαιώνα

2 Σχόλια

 • 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β.ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΣ  |  Δεκέμβριος 5, 2008 στο 1:58 μμ

  QUIZ:1. ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ του δημοσιου ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΤΟ »ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ» ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠ.ΒΩΒΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ;
  2.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ »ΘΩΝ»?

 • 2. Α. Δεληγιάννη  |  Δεκέμβριος 8, 2008 στο 7:54 πμ

  ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΕΧΩΔΕ

  Επίσης:

  ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

  Τίποτε άλλο!


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

 • 97,282 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: