Απόφαση αναστολής για το MALL του Βωβού

Ιανουαρίου 14, 2009 at 11:25 πμ

Από το απόγευμα της Τρίτης 13 Γενάρη υπήρξαν έντονες φήμες σχετικά με οριστική απόφαση του ΣτΕ για αναστολή εργασιών στο Εμπορικό Κέντρο του Βωβού στον Ελαιώνα.

Έγκυρα και διασταυρωμένα μπορούμε να ενημερώσουμε ότι όντως για δεύτερη φορά η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ πραγματοποίησε Διάσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα και όντως επιβεβαιώθηκε η πρώτη απόφαση υπέρ της Αναστολής εργασιών. Την ίδια στιγμή η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟ φέρεται για πρώτη φορά να αποδέχεται ότι αυτή είναι η τελική απόφαση.

Πρέπει φυσικά να περιμένουμε τη δημοσίευση της αλλά μέχρι τότε παραμένουμε με συγκρατημένη -και δικαιολογημένη- αισιοδοξία.

Ξέρουμε ότι η απόφαση αυτή, μέχρι να εκδοθεί και όταν εκδοθεί, θα αμφισβητηθεί από κοινό μέτωπο «Νικήτα Βωβού και Μπάμπη Κακλαμάνη», που μέχρι σήμερα πίεσε και πιέζει με κάθε αντιδημοκρατικό τρόπο υπέρ της τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα.

Ξέρουμε ότι απέναντι μας βρίσκεται ένα Υπουργείο Τσιμεντοποίησης, που υλοποιεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης των αδόμητων χώρων –και επιπλέον βλέπει τον Ελαιώνα ως επενδυτικό ελντοράντο κι όχι ως «περιβαλλοντική ανάσα».

Εφιστούμε την προσοχή στις επόμενες εξελίξεις, σε όλους όσους επιτέθηκαν στην επιτροπή μας. Και αυτό γιατί τυχόν λύση που θα δοθεί για την συνέχιση του έργου της κατασκευής του γηπέδου, θα εκθέσει όλους αυτούς που μέχρι σήμερα και παρά τα νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα της επιτροπής μας επέμεναν ότι για να γίνει το γήπεδο αποκλειστική προϋπόθεση είναι η κατασκευή του Mall που θα ισοδυναμούσε με 10 γήπεδα σε επιβάρυνση της περιοχής. Αν τώρα ο κ. Κακλαμάνης, ο κ. Σουφλιάς και η ΠΑΕ ΠΑΟ προχωρήσουν σε άλλη λύση για να αρχίσουν οι εργασίες θα αποδειχτεί ότι έλεγαν ξεκάθαρα ψέματα για να στηρίξουν τον κύριο Βωβό. Ίδωμεν…

Για την Επιτροπή μας η τυχόν θετική υπέρ της Αναστολής απόφαση του ΣτΕ θα αποτελέσει μια ενίσχυση στο μεγάλο αγώνα που δίνει. Θα βοηθήσει την κύρια δύναμη μας, την κινηματική δράση. Σύντομα θα αναγγείλουμε νέες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Δεν ξεχνάμε όλες κι όλους, τους ανθρώπους και τις συλλογικότητες, που έχουν συμπαρασταθεί στην προσπάθεια που κάνουμε. Μηνύματα έχουν έρθει από παντού. Από τη Νορβηγία μέχρι τη Βοιωτία. Αναρτήσεις σε blogs επίσης. Σε όλες και όλους δεσμευόμαστε για την ενδυνάμωση της προσπάθειας και τους καλούμε να βοηθήσουν, ώστε να πετύχουμε όλες τις νίκες που χρειάζονται για να γίνει ο Ελαιώνας το Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας

Αφιερώνουμε αυτή την σημαντική (έστω και όχι τελική) νίκη στους πολίτες των Αμπελοκήπων που κινητοποιήθηκαν κατά της τσιμεντοποίησης από τον Βωβό του κτήματος Θων, κόντρα σε υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ και δημάρχους της εποχής εκείνης. Tους πολίτες που δυστυχώς όμως δικαιώθηκαν από το ΣτΕ αφού το έγκλημα είχε συντελεστεί.

Υστερόγραφο….

Πριν ακόμα δημοσιευτεί η απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ, οι εφημερίδες γέμισαν με τα εναλλακτικά σχέδια που έπεσαν στο τραπέζι για να συνεχιστεί το γήπεδο.

Τι έγινε ρε παιδιά; Εσείς δεν λέγατε ότι χωρίς Βωβό δεν θα γίνει γήπεδο; Που βρήκατε τώρα τα σχέδια; 2 μήνες που τα είχατε; Μήπως απλώς θέλατε να χρησιμοποιήσετε τον κόσμο του ΠΑΟ για να εξυπηρετήσετε επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα; Ε;

Advertisements

Entry filed under: Ενημέρωση.

Μήπως η υποστήριξη της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Βωβό έχει εξήγηση; Δελτία τύπου της επιτροπής


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: