Δελτία τύπου της επιτροπής

Ιανουαρίου 15, 2009 at 4:24 μμ

15-01-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Εμπρηστικές οι δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων κ.Κακλαμάνη
  • Απαράδεκτη η προσπάθεια επηρεασμού του ΣτΕ από τους Υπουργούς κ.κ. Σουφλιά, Παπαθανασίου.
  • Θα συνεχίσουμε με επιμονή και με νηφαλιότητα να υπερασπίζουμε τα Συνταγματικά μας δικαιώματα. Ζητάμε τη συμπαράσταση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων της πολιτείας.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και των επιστολών που έστειλαν προς το ΣτΕ οι Υπουργοί κ.κ. Γ.Σουφλιάς και Παπαθανασίου η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα δηλώνει τα εξής:

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων κ.Νικήτα Κακλαμάνη είναι εμπρηστικές και αναλαμβάνει πλήρως τις πολιτικές και τις προσωπικές ευθύνες για την ενδεχόμενη πρόκληση επεισοδίων σε βάρος των μελών της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα και των προσφευγόντων/ουσών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι παρεμβάσεις με επιστολές των Υπουργών κ.κ. Γιώργου Σουφλιά (ΠΕΧΩΔΕ) και Γιάννη Παπαθανασίου (Εθνικής Οικονομίας) υπέρ του μεγαλοεργολάβου κ.Βωβού και σε βάρος του Περιβάλλοντος κρίνονται απαράδεκτες και αποτελούν πρωτοφανέρωτη παρέμβαση στο χώρο της δικαιοσύνη. Η προσπάθεια των κ.κ. Σουφλιά, Παπαθανασίου να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη, υποβιβάζουν τη χώρα μας από μέλος της Ε.Ε. σε Βωβοκιστάν.

Οι κ.κ. Κακλαμάνης – Σουφλιάς – Παπαθανασίου, και εκείνοι που στρέφονται ενάντια στους προσφεύγοντες/ουσες στο ΣτΕ, αντικειμενικά αμφισβητούν το Συνταγματικό Δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη. Οι ενέργειές τους τείνουν να αγγίξουν τα όρια της Συνταγματικής εκτροπής.

Η αμφισβήτηση του δικαιώματος των πολιτών να ασκήσουν τα Συνταγματικά τους δικαιώματα και η στοχοποίηση των προσφευγόντων/ουσών στο ΣτΕ είναι ίσως μεγαλύτερο πολιτικό θέμα, ακόμη και από τους χιλιάδες τόνους μπετόν και του σκανδάλου στο Βοτανικό. Καλούμε πολιτικά κόμματα, Δικηγορικό Σύλλογο, ΤΕΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΚΕΔΚΕ να πάρουν θέση και να υπερασπίσουν το δικαίωμα των πολιτών να ασκούν τα Συνταγματικά τους δικαιώματα.

Η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα δηλώνει ότι δεν θα καμφθεί από τις απειλές και θα συνεχίσει με πολιτικά, νομικά και τεχνικά επιχειρήματα να υπερασπίζει το αίτημα «Ο Ελαιώνας να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο» – αλλά επιπρόσθετα ΚΑΙ τα Συνταγματικά Δικαιώματα των πολιτών

———————- Και το 2ο Δελτίο τύπου: ———————–

15-01-2009

Έκπληξη & Ερωτηματικά

Η Επιτροπή πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα, θέλει να εκφράσει την έκπληξη της καθώς μαζί με την είδηση της φημολογούμενης απόφασης της αρμόδιας επιτροπής του ΣτΕ για οριστική αναστολή των εργασιών του Βωβού, εμφανίστηκαν και πλήθος δημοσιευμάτων για έτοιμα εναλλακτικά σχέδια που επεξεργάζεται η ΠΑΕ ΠΑΟ και ο Δήμος Αθηναίων.

Η έκπληξη προέρχεται από το γεγονός ότι από τις αρχές Δεκέμβρη οπότε και υπήρξε η πρώτη απόφαση προσωρινής αναστολής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» και η ΠΑΕ ΠΑΟ, όχι μόνο προπαγάνδιζαν ομόφωνα ότι χωρίς το εμπορικό κέντρο των 70.000 τ.μ. τσιμέντου δεν μπορεί να κατασκευαστεί το γήπεδο, αλλά και ότι η Επιτροπή μας ψευδόταν όταν έλεγε ότι οι εργασίες για το γήπεδο μπορούν να συνεχιστούν ασχέτως από τις εξελίξεις για το Εμπορικό Κέντρο. Τι άλλαξε μέσα σε αυτόν τον μήνα και τώρα ξαφνικά υπάρχουν τουλάχιστον δύο εναλλακτικές, πέραν της άποψης μας ότι τα 56 στρέμματα της δήθεν «δωρεάς» Βωβού, αποτελούν υποχρεωτική εισφορά σε γη και ανήκουν ανέκκλητα στο δημόσιο; Που ήταν αυτά τα σχέδια ένα μήνα τώρα και γιατί δεν τα παρουσίαζαν; Τι επιδίωκαν;

Μήπως τελικά η προπαγάνδα του Δεκέμβρη ήταν απλώς μια προσπάθεια κινδυνολογίας και παραπληροφόρησης για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα; Μήπως κάποιοι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους Αθηναίους πολίτες και να χρησιμοποιήσουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για να πετύχουν την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου παρουσιάζοντας το ως δήθεν αποκλειστική προϋπόθεση για το γήπεδο;

Τελικά ποιοι αντιστρατεύονται πραγματικά την κατασκευή του γηπέδου; Οι πολίτες που αγωνίζονται για να υπάρξει μητροπολιτικό πάρκο στον Ελαιώνα, ή όσοι κατέστησαν τον Βωβό ρυθμιστή της κατασκευής του νέου γηπέδου; Και πως τώρα ξεπερνάνε το εμπόδιο ενώ μόλις πριν 2 μέρες αυτό ήταν αδιανόητο;!

Ας αναρωτηθούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πως τους έχουν φέρει στην θέση για να υπερασπιστούν το γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας, να πρέπει πρώτα να υπερασπιστούν την κατασκευή του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας με την ταυτόχρονη εξαφάνιση ενός χώρου δίπλα στο γήπεδο, στον οποίον προβλεπόταν να υπάρχει πάρκο, ανάσα για όλους μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Advertisements

Entry filed under: Δελτία τύπου.

Απόφαση αναστολής για το MALL του Βωβού Οι ψηφοθήρες και τα συμφέροντα έχουν χάσει την μπάλα…


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,282 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: