Ανακοίνωση των δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ για το Βοτανικό

Ιανουαρίου 21, 2009 at 11:15 μμ

Φανταστείτε πόσο ισχυρά και ασύδοτα είναι τα συμφέροντα που επιδιώκουν την τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα, που ακόμα και η ένωση δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για τις πιέσεις και ύβρεις που δέχτηκε.

H ανακοίνωση:

«Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως και αναστολής εκτελέσεως κατά οικοδομικής άδειας, η οποία αφορά την ανέγερση εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό.

Επισημαίνεται ότι η εκδοθείσα στις 19.1.2009 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών δεν έκρινε επί της ουσίας της υποθέσεως, αλλά διέταξε να σταματήσουν προσωρινά οι οικοδομικές εργασίες, για να μη δημιουργηθούν τετελεσμένες καταστάσεις (η ανέγερση του εμπορικού κέντρου), οι οποίες θα καθιστούσαν ουσιαστικά άνευ αντικειμένου την κύρια δίκη, η εκδίκαση της οποίας έχει ορισθεί για τις 6.3.2009.

Mε αφορμή την υπόθεση αυτή έχει εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό καταιγισμός ύβρεων, απειλών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών εις βάρος του Δικαστηρίου και μελών του, από δημοσίους λειτουργούς (ορισμένοι μάλιστα από τους οποίους είναι και διάδικοι στην υπόθεση), καθώς και από δημοσιογράφους.

Αυτή η συμπεριφορά οδηγεί σε απαξίωση του συνταγματικά επιτασσόμενου δικαστικού ελέγχου και θέτει τη χώρα εκτός του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, ουσιώδες στοιχείο του οποίου είναι ο δικαστικός έλεγχος της δράσης της Διοίκησης.

Μια διοικητική πράξη, η οποία εκδόθηκε κατ’ εφαρμογήν νόμου που ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση και την οποία ενδεχομένως υποστηρίζει μία σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης, δεν εξαιρείται από τον δικαστικό έλεγχο.

Οι δικαστικές αποφάσεις -και αυτές που εκδίδονται στο πλαίσιο της παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας- υπόκεινται σε κριτική, η οποία όμως πρέπει να στηρίζεται σε επιχειρήματα με στοιχειώδη έστω τεκμηρίωση.

Αθεμελίωτοι ισχυρισμοί για έλλειψη αμεροληψίας των δικαστών που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι απολύτως απαράδεκτοι, επικίνδυνοι και αποτελούν πρωτοφανή παρέμβαση και άσκηση πίεσης στο έργο της Δικαιοσύνης, εν όψει της εκδίκασης της κύριας υπόθεσης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της συγκεκριμένης υπόθεσης και είναι αυτονόητο ότι θα ασκήσει τις αρμοδιότητές του αποκλειστικά στο πλαίσιο που καθορίζει το Σύνταγμα. Οι αποφάσεις του λαμβάνονται ύστερα από δημόσια έγγραφη και προφορική διαδικασία και εξαντλητικές διασκέψεις. Αιτιολογούνται αναλυτικά και δημοσιοποιούνται για να υποβληθούν σε δημόσια κρίση».

———–

Να υποθέσουμε ότι ο δημόσιος λειτουργός που είναι και διάδικος στην υπόθεση και εκτόξευσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το ΣτΕ είναι ο Δήμαρχος της Αθήνας; Η φωτογραφία πάντως του πάει γάντι και δεν ταιριάζει σε κανέναν άλλο.

Περίεργο αλήθεια για τον Δήμαρχο μας. Πέρασε ολόκληρο το Δεκέμβρη, καλώντας τους διαδηλωτές να απελευθερώσουν το κέντρο, υπερασπιζόμενος τη νομιμότητα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο.

Τώρα περνά όλο το Γενάρη καλώντας τον κόσμο να βγει στους δρόμους, λοιδορώντας το ανώτατο δικαστήριο, αγωνιζόμενος ενάντια στην πιθανότητα να δούμε πραγματικά δέντρα στο Βοτανικό και υποστηρίζοντας  το Mall βωβού που θα κλείσει πολλά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο.

Πως το λένε αυτό που λες στον καθένα αυτό που θέλει να ακούσει; Δημαγωγία;

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

Tελικά η ΠΑΕ ΠΑΟ θέλει να χτίσει γήπεδο ή όχι; Είναι κρίμα στην άμμο να χτίζεις παλάτια…


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,282 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: