Εμφανίστηκε επιτέλους ο Δήμαρχος!

Ιανουαρίου 23, 2009 at 4:02 μμ

4η μέρα από την έκδοση του σκεπτικού της απόφασης αναστολών του ΣτΕ, επιτέλους εμφανίστηκε ο δήμαρχος και μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό (NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Θα περιμέναμε με κάποιο τρόπο να σχολιάσει την απόφαση ως προς τα σημεία που τον διέψευσαν πανηγυρικά. [Δείτε εδώ] Όμως ο Δήμαρχος μίλησε όπως θα μιλούσε και πριν ένα μήνα! Γιατί βέβαια όταν λέει κάτι η επιτροπή μας μπορείς απλά να βγεις και να τη συκοφαντήσεις, όταν όμως λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα το ΣτΕ δεν είναι εύκολo να κάνεις το ίδιο. Μάλιστα με το κράξιμο που έφαγε ο Δήμαρχος από το ίδιο το ΣτΕ. Οπότε προτίμησε να κάνει πως δεν άκουσε, δεν είδε και φυσικά δεν μίλησε για το σκεπτικό της απόφασης.

Το μόνο σημείο που το αναφέρει είναι για να πει ότι «Υπάρχει ένας νόμος και το σκεπτικό της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ δεν λέει πουθενά ότι δεν ακολουθήθηκε κατά γράμμα ο νόμος.» Επειδή ο Δήμαρχος δεν είναι χαζός, προφανώς θεωρεί όσους τον ακούγανε χαζούς. Γιατί επίσης προφανώς, το ΣτΕ δεν κρίνει αν ακολουθήθηκε κατά γράμμα ένας νόμος, αλλά αν ο νόμος είναι σύμφωνος με το σύνταγμα. Μπορείς να ακολουθήσεις κατά γράμμα και έναν αντισυνταγματικό νόμο. Μια άλλη ανάγνωση λέει ότι ο δήμαρχος βγάζει του ουρίτσα του απ’ έξω, λέγοντας ότι απλώς ακολούθησε το νόμο. Ακόμα αμφισβήτησε και ένα δευτερεύων ως προς το θέμα των ημερών σημείο της απόφασης. Και εκεί τελειώσαν όλα!

Δηλαδή ο καλός μας δήμαρχος δεν σχολίασε το ότι το γήπεδο και το εμπορικό σύμφωνα με το σκεπτικό δεν είναι συνδεμένα και μπορεί να συνεχιστούν κανονικά οι διαδικασίες για το γήπεδο. Γιατί; Μήπως γιατί τόσο καιρό παραμύθιαζε τον κόσμο για το ακριβώς αντίθετο και έλεγε όλους όσου το αμφισβητούσαν ψεύτες;

Δεν θα αναφερθούμε στις υπόλοιπες συκοφαντίες του γιατί είναι περσινά ξινά σταφύλια και τα έχουμε απαντήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Απαντήσεις σε όσα λέει του δίνει ηδημοτική παράταξη  Ανοιχτή Πολή με δελτίο τύπου.

Εμείς θα αναδείξουμε το θράσος και την υποκρισία του δημάρχου, ξεκαθαρίζοντας πρώτα τα αυτονόητα που φαίνεται να έχουν ξεχαστεί.

  • Ποια είναι μια από τις πολλές δουλειές του δημάρχου μιας πόλης;
  • Η καθαριότητα.
  • Ποιος έχει ευθύνη για την καθαριότητα του Αθηναϊκού Ελαιώνα;
  • Ο δήμαρχος Αθηναίων.
  • Ποιος κυβερνά αυτό το δήμο εδώ και 20 χρόνια;
  • Η παράταξη του κυρίου Κακλαμάνη.

Και αφού ξεκαθαρίσαμε τα αυτονόητα, ας δούμε ποιο είναι το επιχείρημα του δημάρχου υπέρ του εμπορικού και κατά των 131 πολιτών.

Λέει ο Δήμαρχος: «Ο χώρος αυτός ήταν μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια, να μην λέει κανείς ότι το κάνει για το περιβάλλον». Και πιο κάτω: «Το οικολογικό συμφέρον έπρεπε να το είχανε δείξει τόσα χρόνια που ήταν χωματερή ο Ελαιώνας.»

1289801Δηλαδή ο Δήμαρχος επικαλείται τα χάλια του Ελαιώνα, για τα οποία ευθύνεται αυτός και η παράταξη του και εγκαλεί τους πολίτες που ζητούν τα χάλια να μην τα διαδεχτεί το τσιμέντο, αλλά το πράσινο. Τους εγκαλεί γιατί δεν αγωνίστηκαν τόσα χρόνια ενάντια στον κ. Έβερτ, Αβραμόπουλο, Μπακογιάνη και τον ίδιο!

Με το θράσος του να επικαλείται κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται, ο δήμαρχος αλλάζει οριστικά την γνωστή παροιμία σε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί.»

Από την ΠΑΕ ΠΑΟ ακόμα αναμένουμε ανακοίνωση για το σκεπτικό της απόφασης, αν και μέσω του νομικού της εκπροσώπου μάθαμε ότι δεν την ενδιαφέρει να χτίσει το γήπεδο αν δεν γίνει και το εμπορικό του Βωβού.

Ένας άλλος που μίλησε χτες σε ραδιόφωνο (NET 105,8) είναι ο κ. Παπουτσής του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα σχολιάσουμε όσα είπε, απλώς θα σας παραθέσουμε την «ξεκάθαρη» θέση του για το εμπορικό του Βωβού και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταρχήν εσείς συμφωνείτε να γίνει το Εμπορικό Κέντρο;

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Εγώ συμφωνώ στο να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, να γίνει διπλή ανάπλαση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εμείς σας ρωτάμε για το Εμπορικό Κέντρο.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Κι εγώ σας απαντώ. Εγώ στη συζήτηση Εμπορικό Κέντρο τριών, τεσσάρων ορόφων, μη Εμπορικό Κέντρο, Πολιτιστικό Κέντρο, Πολυκινηματογράφος, μεγάλες αίθουσες, δηλαδή κινηματογράφων ή οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν με αφορά. Εμείς είμαστε πολιτικό κόμμα. Ως πολιτικό κόμμα λοιπόν δεν ανακατευόμαστε στο τι είδους επένδυση θα γίνει γύρω από το γήπεδο για να τροφοδοτήσει τη μεγάλη επένδυση που αφορά τη διπλή ανάπλαση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν σας αφορά αυτό;

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Ένα λεπτό. Γι’ αυτό και κρίνουμε και κατακρίνουμε όλους εκείνους οι οποίοι ταυτίζονται και εμφανίζονται ως ανταγωνιστές των επιχειρηματικών σχεδίων. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, δεν είμαστε ούτε ανταγωνιστής κανενός επιχειρηματία ούτε συνέταιρος κανενός επιχειρηματία ούτε επιχειρεί να αναλάβει κάποια υπεργολαβία εμμέσως ή αμέσως στο μεγάλο έργο το οποίο θα γίνει, ούτε ενδιαφέρεται για κάτι άλλο.

Τέλος διαβάστε και ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου (22-01-200 ) για τις επιθέσεις που δέχτηκε το ΣτΕ από Δημάρχους, επιχειρηματίες, κανάλια και Πρετεντέρηδες.

montazaki

Advertisements

Entry filed under: Δημοσίευμα, Uncategorized.

Ενδιαφέροντα δημοσιεύματα Πάνε να κάνουν τον Ελαιώνα κόλαση…


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: