Πάνε να κάνουν τον Ελαιώνα κόλαση…

Ιανουαρίου 24, 2009 at 11:30 πμ

Μια Χαλκίδα κάθε μέρα στην έκταση ενός χωριού!

Γράψαμε εδώ και καιρό, πέραν του ζητήματος του πρασίνου, ποια θα είναι η επιβάρυνση της περιοχής του Βοτανικού από την λειτουργία του Mall του Βωβού. Τα στοιχεία τα θεωρούμε μετριοπαθή, καθώς τα δίνει ο ίδιος ο Βωβός.  Μιλάμε με μέσο όρο για: 35.000 επισκέπτες την ημέρα, 9.000 αυτοκίνητα, 40% αύξηση των ρύπων.

Εξηγήσαμε ότι αυτό αντιστοιχεί σε 10 γήπεδα. Και να συνυπολογίσουμε ότι το γήπεδο λειτουργεί κυρίως μέρες και ώρες αντίθετες από τις εταιρίες της ευρύτερης περιοχής. Δηλαδή Σαββατοκύριακα και απογεύματα.

ΚΑΙ TΑ ΚΤΕΛ

Όμώς στον Ελαιώνα θα εγκατασταθούν και τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων και μάλιστα ακριβώς απέναντι από το χώρο του Mall. Σήμερα στην εφημερίδα Κέρδος γράφονται κάποια στοιχεία για την επιβάρυνση από τα ΚΤΕΛ.

Σε αυτά μεταξύ άλλων λέει ότι η κίνηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 35.000 επιβάτες ημερησίως. Επίσης εκτός από τον σταθμό (23 στρέμματα) θα υπάρχουν και 22 στρέμματα εμπορικών χρήσεων (ξενοδοχείο, τράπεζες, καταστήματα, φαρμακεία, σουπερμάρκετ).

Κάντε λοιπόν λογαριασμό, χωρις να υπολογίζουμε το γήπεδο και το δημαρχιακό μέγαρο με το εμπορικό κέντρο που και αυτό θα έχει…

Μall + KΤΕΛ=

70.000 επισκέπτες την ημέρα στο ίδιο σημείο!

Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι τα Σαββατοκύριακα και ειδικές μέρες, πχ γιορτές, η κίνηση και στο Mall και στα ΚΤΕΛ θα είναι τεράστια. Το τι σημαίνει αυτό από ρίπους και μποτιλιάρισμα μπορεί να το καταλάβει ο καθένας. Και δεν υπολογίζουμε τις περιπτώσεις που θα έχει ματς και στο γήπεδο.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και την σημερινή κίνηση στον Ελαιώνα και όποιος έχει πάει μέρα ξέρει για τι κόλαση μιλάμε. Το τι θα γίνει το είχαμε γράψει [Δείτε εδώ], όταν μετά την μεγάλη απεργία των φορτηγών, κατέβηκαν όλα μαζικά στον Ελαιώνα για να φορτώσουν και το μποτιλιάρισμα κράτησε 3(!) μέρες, μέχρι και το κέντρο της Αθήνας

Δείτε το σχετικό γράφημα. Πατήστε πάνω

https://i2.wp.com/indy.gr/newswire/gia-to-bibliko-mpotiliarisma-deyteras-kai-tritis-ston-kifiso/mpotiliarisma.jpg

Όπως βλέπουμε εδώ μιλάμε για παραλογισμό και πλήρη απουσία σχεδίου. Αν πραγματοποιηθούν όλα αυτά (και θα έρθουν κι άλλα) οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα αναπολούν την εποχή που ο Ελαιώνας ήταν σκουπιδότοπος!

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πχ, ότι δεν πρέπει να πάνε τα ΚΤΕΛ, αλλά ότι γίνει πρέπει να γίνει με συνολικό σχεδιασμό, προσεκτικό υπολογισμό και όχι κομματάκι, κομματάκι, ώστε η συνολική επιβάρυνση να είναι λογική και να αντισταθμιστεί από πολύ πράσινο.

Advertisements

Entry filed under: Ενημέρωση.

Εμφανίστηκε επιτέλους ο Δήμαρχος! Ο Δήμαρχος του τσιμέντου ξαναχτύπησε! Έγκλημα στα Πατήσια


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: