Ενδιαφέρον αποτέλεσμα ψηφοφορίας στο διαδίκτυο

Φεβρουαρίου 4, 2009 at 5:13 μμ

Έληξε η μεγαλύτερη MH επιστημονική ψηφοφορία στο διαδίκτυο για το θέμα του γηπέδου. Γινόταν στο site της Forthnet. Όσο και αν δεν είναι επιστημονική, το ότι ψήφισαν 7871 άτομα καθιστούν το αποτέλεσμα όχι φυσικά αποδεικτικό αλλά ενδεικτικό ενός κλίματος.

Πριν σχολιάσουμε τα αποτελέσματα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι:

H ψηφοφορία ξεκίνησε 15 Ιανουαρίου τις μέρες δηλαδή που σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ συκοφαντούσε με προκλητικά ψέματα όσους αγωνίζονταν κατά της τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα.
Tις ίδιες μέρες κλιμακώθηκαν οι πρωτοφανείς πιέσεις κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), εν αναμονή της απόφασης για αναστολή των εργασιών του Βωβού.

Εκείνες τις πρώτες μέρες η δημοσκόπηση εμφάνιζε μια συντριπτική εικόνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα δίνοντας τους ένα 60% στις ευθύνες για την εμπλοκή στο θέμα του γηπέδου του ΠΑΟ.
Όμως η εικόνα άρχισε να αλλάζει όταν στις 19 του Ιανουαρίου βγήκε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ που έλεγε ξεκάθαρα ότι το γήπεδο και το εμπορικό Βωβού ΔΕΝ είναι αλληλένδετα έργα. Από τότε και μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας στις 4 Φλεβάρη το ποσοστό αυτών που απέδιδαν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα μειωνόταν διαρκώς.

Όμως δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και την επαίσχυντη στάση του ίδιου του site της forthnet, που έκανε την ψηφοφορία. Καταρχήν μαζί με την ψηφοφορία και για «ενημέρωση» παρέπεμπε σε ένα άρθρο που ξεκάθαρα αναπαρήγαγε τη ρητορική του Κακλαμάνη και των συμμάχων του. Διαβάστε «αμεροληψία» «ενημέρωσης» Ανησυχία στον Παναθηναϊκό για το γήπεδο.

Επιπλέον με ειρωνικό τρόπο παρουσίαζε την επιλογή φταίει «Το ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας» Άραγε το σκέτο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτανε; Γιατί έβαζε και τον Τσίπρα; Πολύ απλά για να συντονιστεί με το γαργαλιστικό αντι-Τσίπρα κλίμα που είχαν κατασκευάσει έντεχνα τα περισσότερα ΜΜΕ. Επίσης στις επιλογές δεν είχε βάλει ξεχωριστά, ούτε την επιτροπή πολιτών, ούτε την «Ανοιχτή Πόλη», ούτε τους 130 προσφεύγοντες στο ΣτΕ πολίτες. Τους πακετάρισε όλους με το ΣΥΡΙΖΑ, αντίληψη που αποτελεί άλλη μια κατασκευή της πλευράς Κακλαμάνη που τη διέδιδαν με χαρά τα ΜΜΕ. Τέλος δεν υπάρχει καν η επιλογή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι τα δύο κόμματα που ψήφισαν το νόμο έκτρωμα για τη «Διπλή Ανάπλαση» και κατέστησαν το Βωβό ρυθμιστή.

Τα τελικά αποτελέσματα:

dimoskopisiteliko

Μέσα σε αυτό το κλίμα χειραγώγησης της πληροφορίας και κατά συνέπεια χειραγώγησης και της άποψης που σχηματίζει ο κόσμος για το θέμα, το αποτέλεσμα το θεωρούμε εντυπωσιακά θετικό.

  • Αθροίζουμε όσα θεωρούμε ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο κατηγορούν την δική μας πλευρά. O ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, ο Ολυμπιακός (προφανώς αυτοί που το ψήφιζαν θεωρούσαν ότι πίσω από τις αντιδράσεις στην τσιμεντοποίηση είναι άλλα οικονομικά συμφέροντα) και το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύνολο: 40,25%
  • Αθροίζουμε την άλλη πλευρά, δηλαδή το Δήμαρχο, το Βωβό, την ΠΑΕ ΠΑΟ και το Κράτος και το σύνολο είναι 54,94%

Δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς ψηφίσαντες, κατόρθωσαν μέσα σε αυτό το κλίμα μονοφωνίας των ΜΜΕ να καταλάβουν προς ποια πλευρά είναι οι ευθύνες. Αυτό αποτελεί μια συμβολική νίκη και μια προειδοποίηση για τον τσιμεντοδήμαρχο… Μπορείς να κοροϊδέψεις κάποιους ανθρώπους για κάποιο διάστημα, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα!

Advertisements

Entry filed under: Ενημέρωση.

Τη Δευτέρα όλοι και όλες έξω από το Δημαρχείο Τελείωσαν τα παραμύθια υπέρ του Bωβού!


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,282 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: