Οι θέσεις της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα για

Φεβρουαρίου 16, 2009 at 9:24 πμ 1 Σχολιο

A. Τις προσφυγές των πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας

B. Για το γήπεδο του ΠΑΟ

Με αφορμή α)τα πρόσφατα δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ β) τις πολιτικά, ηθικά αλλά και αισθητικά απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων κ.Νικήτα Κακλαμάνη γ) τη συζήτηση στις 6/3/09 στο ΣτΕ της προσφυγής των 131 πολιτών, η Επιτροπή με επίσημο, ξεκάθαρο και συνοπτικό τρόπο δηλώνει τα εξής:

A. Για τις προσφυγές των πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας:

1. Η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα έχει συσταθεί εδώ και πέντε χρόνια, συνεχώς διευρύνεται, και συμμετέχουν σ΄ αυτήν πολίτες σχεδόν απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα εκτός της παράταξης Κακλαμάνη και του ΛΑΟΣ , και φυσικά ανένταχτοι πολίτες.

2. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει μέλη της Επιτροπής Πολιτών, αλλά και άλλοι πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η ανέγερση του MALL του κ.Βωβού στην περιοχή Ελαιώνα περιορίζει δραματικά, αν δεν την ακυρώνει, την προοπτική της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου.

3. Η επιτροπή μας ως κίνημα πολιτών από τη φύση της δεν έχει ειδική σχέση με κανένα κόμμα, αλλά συνεργάζεται με κάθε φορέα πολιτικό ή μη που έχει θετική θέση πάνω στο θέμα του Ελαιώνα. Ειδικότερη και μόνιμη επαφή έχει μόνο με άλλα κινήματα πολιτών και το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης.

4. Η Επιτροπή Πολιτών δηλώνει, παρά τα όσα διαδίδονται για διάφορα χρηματιστηριακά συμφέροντα ή πολιτικά παιχνίδια, ότι δεν αποσύρει τις προσφυγές στο ΣτΕ και συνεχίζει με όλα τα μέσα να αγωνίζεται α) κατά της τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα β) για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή.

Β. Για το γήπεδο του ΠΑΟ:

1. H γενική πολιτική μας θέση εξακολουθεί να είναι η ίδια εδώ και πέντε χρόνια, ότι δηλαδή πρέπει να εφαρμοστεί τουλάχιστον το ΠΔ/95 που προβλέπει συγκεκριμένες χρήσεις και χώρους πρασίνου στον Ελαιώνα. Το γεγονός ότι δεν έγιναν οι προβλεπόμενες πράξεις εφαρμογής είναι ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν στις κυβερνήσεις και στην αυτοδιοίκηση και όχι στους πολίτες.

2. Ο συγκεκριμένος χώρος που έχει επιλεγεί για την ανέγερση του γηπέδου του ΠΑΟ, είχε προβλεφθεί στο ΠΔ/95 να γίνει πράσινο μετά την απομάκρυνση της ΕΤΜΑ.

3. Η λειτουργία του γηπέδου του ΠΑΟ στη Λ.Αλεξάνδρας εκτιμούμε ότι όντως δημιουργεί προβλήματα και επιβαρύνει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Αθήνας, επιβάλλεται η μεταφορά του και η αξιοποίηση του χώρου σε πάρκο με υψηλό πράσινο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η μεταφορά του γηπέδου στον Ελαιώνα δεν μειώνει την προοπτική της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου.

4. Διατηρώντας στο ακέραιο τη γενική μας πολιτική θέση (1,2) για την εφαρμογή του ΠΔ/95 η Ε.Π. και αναγνωρίζοντας τις νεώτερες εξελίξεις δεν παραμένει θεατής , παρεμβαίνει και δηλώνει ότι α) η κατασκευή γηπέδου στον Ελαιώνα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τους πολεοδομικούς κανόνες , τους περιβαλλοντικούς όρους και τις Συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές για την προστασία του Περιβάλλοντος (άρθρο 24) β) Το κόστος της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ δεν πρέπει να το επωμιστούν οι δημότες της Αθήνας. Η υπερτιμολόγηση που υπάρχει από τις τωρινές συμβάσεις μας βρίσκει κάθετα αντίθετους –γι’ αυτό έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούμε την ακύρωση της γ) Απαιτούμε άμεσα να απαλλοτριωθούν οι προβλεπόμενοι από το 95 χώροι αλλά και νέοι ώστε όχι μόνον να διατηρηθεί αλλά να βελτιωθεί ριζικά το ισοζύγιο μελλοντικού και συγκεντρωμένου (τονίζουμε το συγκεντρωμένου) πράσινου στην περιοχή. δ) θα πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες μελέτες (κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές, υδραυλικές) τα πορίσματα των οποίων θα πρέπει να εφαρμοσθούν ώστε οι όποιες εγκαταστάσεις να λειτουργούν υπέρ των πολιτών ε) φυσικά η Επιτροπή μας παρακολουθεί ήδη με προσοχή όλα τα παραπάνω και είναι έτοιμη να παρέμβει, αν τυχόν χρειαστεί εκ νέου στο ΣτΕ.

Οι αγώνες της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα θα συνεχιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλα τα μέσα έτσι ώστε να αποκτήσει η Αθήνα Μητροπολιτικό Πάρκο. Καλούμε τους πολίτες όλων των δήμων που διοικητικά υπάγεται ο Ελαιώνας των 9.300 στρεμμάτων να αναπτύξουν δράσεις και πρωτοβουλίες για να υλοποιηθεί επιτέλους το κοινόχρηστο πράσινο που ήδη προβλέπεται. Αλλά όχι μόνον αυτό, απαιτούμε πολλαπλασιασμό των χώρων πρασίνου γιατί από το 95 έως σήμερα έχουν μεσολαβήσει πολλά με κυριότερο την εφιαλτική καταστροφή της Πάρνηθας

Τέλος καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν στην «Ημέρα Δράσης για τον Ελαιώνα» που θα γίνει την Κυριακή 22/2/09 στην περιοχή.

Μας λοιδόρησαν, έριξαν τόνους λάσπης, μας απείλησαν, τα έψησαν και τα ξαναέψησαν στα παρασκήνια. Αλλά δεν μας νίκησαν. Κι εμείς είμαστε ΕΔΩ. ΤΩΡΑ είναι η σειρά μας να μιλήσουμε. Θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και του αγώνα, τη γλώσσα του κινήματος.

Και πάμε για να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Επιτροπή πολιτών για την διάσωση του Ελαιώνα

Advertisements

Entry filed under: Δελτία τύπου.

Περί “συμβιβαστικής” λύσης στο θέμα του εμπορικού στο Βοτανικό Ημέρα δράσης για τη νίκη στον Ελαιώνα

1 σχόλιο Add your own

  • 1. thanassis13  |  Φεβρουαρίου 20, 2009 στο 9:06 μμ

    «Στ’ άρματα, στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα», προσέξτε μόνο τα σκουπίδια, τα κοψίδια στις σακούλες και μετά στούς κάδους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: