Mια οφειλόμενη απάντηση στις αθλιότητες του A. Καρπετόπουλου

Μαρτίου 21, 2009 at 1:13 μμ 5 Σχόλια

Αυτο-μούτζαΟ κ. Αντώνης Καρπετόπουλος εδώ και αρκετό έχει αναδειχτεί σε πρωτοπόρο της αθλιότητας στο θέμα του Ελαιώνα. Παραβιάζοντας και τους πιο στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας γράφει ότι θέλει χωρίς κανένα άγχος να το στηρίξει σε δημοσιογραφική έρευνα και στοιχεία. Φαίνεται τον κουράζει η έρευνα. Παρά το ότι το τελευταίο διάστημα με τις εισηγήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας τα στοιχεία πάνω στο θέμα του Ελαιώνα και πύκνωσαν και έγιναν εξαιρετικά έγκυρα, ο κ Καρπετόπουλος συνεχίζει να κάνει πως δεν είδε, δεν άκουσε. Αν τα δεδομένα δεν ταιριάζουν με τις απόψεις του τόσο το χειρότερο γι’ αυτά! Είναι κρίμα η αθλητικογραφία στις μέρες μας να ευτελίζεται απροκάλυπτα τόσο πολύ . Τόσον καιρό δεν επιλέξαμε καμία αντιπαράθεση μαζί του. Όμως το τελευταίο του άρθρο ήταν τόσο πυκνό σε ψέματα που δε γινόταν αλλιώς. Έτσι στείλαμε επιστολή στην «Καθημερινή» η οποία και δημοσιεύτικε.

Κύριε διευθυντά

Στην έκδοση της Πέμπτης της «Καθημερινής» ο κ. Αντ. Καρπετόπουλος επιτίθεται με εξυπνακίστικο και συκοφαντικό τρόπο στην Επιτροπή μας και τους πολίτες που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Εμπορικού Κέντρου Βωβού στον Ελαιώνα. Περιπαίζει ακόμη και τη συνειδησιακή μας στάση. Γι’ αυτό παρακαλούμε να δημοσιεύσετε σε απολύτως ανάλογη θέση την παρακάτω απάντησή μας:

 • Ο κ. Καρπετόπουλος επιμένει στη σύνδεση του Εμπορικού Κέντρου Βωβού (Mall) με το γήπεδο. Αναρωτιέται «πώς είναι δυνατόν να βγει άδεια των όποιων εργασιών (για το γήπεδο, συμπληρώνουμε), ενώ εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ (για το Mall, επίσης συμπληρώνουμε)». Αν πραγματικά ενδιαφερόταν να το μάθει αυτό, μπορούσε κάλλιστα να ανατρέξει στην απόφαση που έχει εκδώσει το ΣτΕ για την αναστολή εργασιών στο Mall. Εκεί (αρ. 57/2009) τεκμηριώνεται ότι η αναστολή εργασιών για το Mall με κανέναν τρόπο δεν εμποδίζει την πρόοδο των διαδικασιών για το γήπεδο. Αν ο κ. Καρπετόπουλος είχε διαβάσει την απόφαση και αν είχε αντεπιχειρήματα, θα όφειλε να τα παρουσιάσει. Προφανώς δεν έχει.
 • Ο κ. Καρπετόπουλος μέμφεται τους 131 πολίτες (για την ακρίβεια 130 μετά τον θάνατο του εκδότη του ΑΝΤΙ Χρίστου Παπουτσάκη). Ισχυρίζεται ότι θα έχουν «μια περίεργη συνειδησιακή κρίση: θα θεωρήσουν το γήπεδο κάτι σαν «οικολογικό παράδεισο» μολονότι αυτό θα παίρνει τετραπλάσιο κόσμο από το «τρισκατάρατο» Μall του κ. Βωβού». Αλήθεια από πού βγάζει αυτά τα συμπεράσματα; Πώς μπορεί έτσι ανεύθυνα να θίγει τη συνείδηση ενός πολίτη; Ποιος του δίνει το δικαίωμα; Φυσικά όλες αυτές τις κρίσεις τις στηρίζει πάνω σε μια μεγάλη αντιστροφή της πραγματικότητας. Δεν έχει άραγε πληροφορηθεί ότι το Mall συνεπάγεται περίπου δεκαπλάσια επιβάρυνση σε σχέση με το γήπεδο; Αν λίγο έψαχνε θα έβρισκε σε πολλές ανακοινώσεις της Επιτροπής και τη διαπίστωση αυτή και την απόδειξή της. Ας διαβάσει λοιπόν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συντάχθηκε για λογαριασμό της εταιρίας του κ. Βωβού και όπου σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας εταιρείας αναφέρεται (σελ. 2-3) ότι αριθμός επισκεπτών του Mall εκτιμάται κατά μέσον όρο σε 34.000 ανθρώπους για κάθε μια από τις 365 ημέρες του χρόνου. Οσους δηλαδή θα έχει το γήπεδο κάθε 10 περίπου ημέρες. Με απλά λόγια: 1 Mall = 10 γήπεδα Κι όχι 1 γήπεδο = 4 Mall, όπως απολύτως αυθαίρετα ισχυρίζεται ο κ. Καρπετόπουλος. Το χρυσό στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας του ανήκει αναμφισβήτητα.
 • Ο κ. Καρπετόπουλος όμως (με ανάλογης ποιότητας επιχειρήματα) κόπτεται και για την τσέπη των δημοτών του Δήμου Αθηναίων. Τον ενημερώνουμε για κάτι που ο τόσο προσφιλής του κ. Δήμαρχος θα μπορούσε να τον διαβεβαιώσει. Οτι δηλαδή σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Δήμου Αθηναίων (βλ. Πράξη Δημοτικού Συμβουλίου 2154/01. 12.2008) στον Προϋπολογισμό του 2008 του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στον κωδικό που αφορά αγορές και απαλλοτριώσεις οικοπέδων Κ.Α. 7121 Φ.10 «υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση 114.359.000,00 ευρώ και στη 01.12.2008 υπόλοιπο πίστωσης 95.677.777,00 ευρώ». Γιατί δεν διατίθενται αυτά τα ποσά για να γίνει κοινόχρηστο πράσινο, όπως άλλωστε προβλέπεται; Στον Ελαιώνα τα χρήματα αυτά υπερεπαρκούν για τις απαλλοτριώσεις που χρονίζουν από το 1995. Κάλλιστα θα μπορούσε να αγοραστεί με αυτά το πρώην οικόπεδο της ΕΤΜΑ και νυν Βωβού και αντί για Mall να γίνει η αρχή για το μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο που προβλέπεται στον Ελαιώνα από το 1995 – χωρίς μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή να έχει πράξει το παραμικρό. Κι όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα όπως δείξαμε. Χρήματα υπάρχουν. Αλλά θέληση για πράσινο δεν υπάρχει. Μόνον για επιχειρηματικά σχέδια τσιμεντοποίησης του δημόσιου χώρου, υπάρχει θέληση.
 • Η μακέτα της δήθεν Ανάπλασης του Ελαιώνα, όπως την παρουσίασε ο κ. Δήμαρχος, αφορά μια περιοχή 220 στρεμμάτων, όπου κατά την οπτική του κ. Δημάρχου, την οποία πρόθυμα υπερασπίζεται ο κ. Καρπετόπουλος, υπάρχουν 135 στρέμματα πάρκου. Το 60% δηλαδή της έκτασης είναι πάρκο. Αν καταφέρει ο κ. Καρπετόπουλος να το εντοπίσει, έστω και στη μακέτα, ας το δείξει και σε μας.

Για την Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα

Χ. Κ. / Μ. Μ.

Advertisements

Entry filed under: Δημοσίευμα.

Διπλή καταδίκη για την Διπλή Ανάπλαση Μετά το ΣτΕ διαβρώσαμε και τον Παναθηναϊκό;

5 Σχόλια Add your own

 • 1. Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος  |  Μαρτίου 22, 2009 στο 3:32 μμ

  Κύριοι,

  Η προσφυγή των 131 ψευδομαρτυρήσαντων κατοίκων, εντεταλμένων στη λογική της συνοθυλευματικής πολιτικής έκφρασης ενός κομματικού μηχανισμού (ΣΥΡΙΖΑ) έγινε για την αποκόμιση εντυπώσεων και μόνο.

  Να το γιατί με τρείς μόνο αιτιάσεις για συντομία λόγου.

  1. Ενω το ΣΤΕ επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ συνταγματικών άρθρων, νόμων και προεδρικών διαταγμάτων, αντικείμενο που είναι της αρμοδιότητάς του, επι της ουσίας στηρίζεται σε ερμηνείες τεχνικής φύσης που φαίνεται ότι είναι οι μόνες τελικά στις οποίες βασίζεται και η εισήγηση του συμβούλου Σπύρου Μαρκάτη.

  Με άλλα λόγια το ΣΤΕ και εν προκειμένω ο εισηγητής σύμβουλος, δεν αρκούνται στην ερμηνεία των αλληλοσυγκρουόμενων άρθρων , νόμων και προεδρικών διαταγμάτων για τον καθορισμό της επικρατούσας θέσης αλλά εμπλέκονται στα χωράφια τρίτων (περιβαλλοντολόγων) που ερμηνεύουν κατά το δοκούν ενω υποκριτικά αγνοούν τα αποτελέσματα εφαρμογής διατάξεων που επικαλούνται όπως του π.δ. του 1995.

  Πέραν απο τις αναφερθείσες ακροβασίες, αντιληπτές οχι μόνο σε μη νομομαθείς αλλά και σε απλοϊκούς αποφοίτους του δημοτικού, διαπιστώνονται δυο μέτρα και δυο σταθμά με την προηγηθείσα απόφαση για την μη κατεδάφιση και των οκτώ πολυκατοικιών της Αλεξάνδρας.

  Εκεί παραδόξως ζητήθηκε η γνώμη ενός 13μελους συμβουλίου ειδικών (Αρχιτεκτόνων, Πολεοδόμων και Αρχαιολόγων) επι της οποίας στηρίχθηκε η απόφαση (επικύρωσή της) του ΣΤΕ
  Άρα έχουμε ήδη δυο μέτρα και δυο σταθμά…

  2. Ο εισηγητής δεν μπορεί να προβάλει επιχειρήματα ενάντια σε τεχνικές μελέτες διοτι τότε ανοίγει τους ασκούς του Αίόλου και αδρανοποιεί κάθε νέα δραστηριότητα εν όψη αρνητικών ερμηνειών (στη πράξη πολιτικοποιημένων ερμηνειών) των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων με την νομική ερμηνεία να αποτελεί γαρνιτούρα και όχι το ουσιαστικό μηχανισμό κατάληξης στην όποια εισηγητική έκθεση / απόφαση.

  3. Η ανατροπή των όποιων επενδυτικών σχεδίων δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη πολιτεία να έχει αναδρομική ισχύ και αν έχει αυτή η αναδρομική ισχύ θα πρέπει να είναι γενικευμένη διότι διαφορετικά δεν έχουμε απονομή δικαίου αλλά εμπαιγμό του περί δικαίου αισθήματος…

  Επιπλέον είναι τραγικές οι επενδυτικές επιπτώσεις απο αποφάσεις με αναδρομική ισχύ για τη χώρα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της εν μεσω κρίσης.

  Οι παραπάνω αιτιάσεις δεν εξαντλούν την επιχειρηματολογία στην αυθαίρετη ερμηνεία των συνταγματικών άρθρων απο τον κύριο Μαρκάτη ο οποίος χρειάσθηκε 77 σελίδες για να πείσει επι του παραλόγου των θέσεών του ενώ είχε και την αμετροέπεια να προτείνει, σε εκείνους που του ζήτησαν το κείμενο της εισήγησης, να το πάρουν απο την ΠΑΕ Παναθηναϊκός συστήνοντας να έχουν και ένα νομομαθή μαζί τους για να τους το ερμηνεύσει…

  Για φανταστείτε…

  Ο πολύς κύριος Μαρκάτης σε τι ύψος ανέβηκε και τι αλαζονεία απέκτησε;

  Να θυμίσω οτι το ΣΤΕ αποφασίζει κατά 95% βάσει των εισηγήσεων των συμβούλων. Αλλωστε γιατί να κουράζονται οι κύριοι δικαστές μέλη του ΣΤΕ με τις απαιτήσεις μιας απορριπτικής διαδικασίας;

  Υπό αυτές τις περιστάσεις οι αποφάσεις του ΣΤΕ διακωμωδούν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και δίνουν δικαιώματα σε παρανοϊκούς κυνηγούς όπως ο καταγόμενος απο την περιοχή της Μεγαλόπολης, να προσφεύγουν καθυστερώντας μια μεγάλη επένδυση κατασκευής Φωτοβολταϊκού σταθμού απο την ΔΕΗ μέχρι ανατροπής της, λόγω της ενόχλησης των θηραμάτων απο τις ανακλάσεις των Panels…

  Όσο για το τι είναι σήμερα ο Ελαιώνας, αυτή η σιχαμερή και παράνομη χαβούζα σκουπιδιών και καταπατήσεων, έχετε κάνει καμία βόλτα τελευταία;

  Που ήσασταν όλοι εσείς, οι ευαίσθητοι στo φυσικό περιβάλλον, τόσα χρόνια;

  Πιστεύετε ειλικρινά οτι κάποιος άλλος απο τους καταπατητές και οχι αγοραστές όπως η εταιρία του Βωβού, θα είναι το ίδιο βολικός σε κάθε συκοφαντική αμετροέπεια και ψευδολογία χάριν κομματικών σκοπιμοτήτων;

  Θεωρείτε οτι μπορείτε να γίνετε πιστευτοί οτι σας ενδιαφέρει το περιβάλλον όταν δεν έχετε πιάσει στα χέρια σας τσαπί και δεν έχετε πέντε καλοσυντηρημένες γλάστρες στο μπαλκόνι σας;

  Αλήθεια έχετε γλάστρες στο μπαλκόνι σας;

  Ειναι το καλύτερο τεστ περιβαλλοντικής συνείδησης που αν απαντήσετε θα έχετε κάνει ένα πρωτο βήμα στο να γίνουν πιστευτά τα όσα ισχυρίζεστε για το περιβάλλον.

 • 2. Ανθή  |  Μαρτίου 23, 2009 στο 3:35 μμ

  Όσο περνάει ο καιρός προσωπικά μου γίνεται όλο και πιο σαφές ότι το μόνο που δεν σας ενδιαφέρει είναι το καλό της πόλης. Ο κ. Καρπετόπουλος μιλάει για το αυτονόητο που επιμένετε να αποκρύπτετε με την λαϊκίστικη και καταγγελτική επιχειρηματολογία σας: ότι η πολιτεία δεν διαθέτει απεριόριστους πόρους και ότι αν χαθεί αυτή η ευκαιρία που έχει προκύψει ύστερα από χρόνια και τέτοιο σχεδιασμό ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι, ουσιαστικά δεν θα υπάρξει άλλη.
  Είναι πραγματικά κρίμα που σε αυτή τη χώρα δε μπορούμε να ομονοήσουμε (με όλη τη σημασία της λέξης) ούτε για το προφανές κοινό μας συμφέρον αλλά προτιμούμε να καταστρέφουμε κάθε δημιουργική προσπάθεια ενισχύοντας την αυθαρεσία και διώκοντας τη νομιμότητα. Είναι κρίμα που προτιμάμε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες που αποθαρρύνουν κάθε χρηματοδοτική προοπτική και δεν βλέπουμε το πολλαπλό όφελος του ψηφισμένου από το σύνολο της Βουλής νόμου της διπλής ανάπλασης: όφελος σε πράσινο, στην εικόνα της πόλης, στην οικονομία, στους ιδιοκτήτες μιας επί δεκαετίες υποβαθμισμένης περιοχής, στα έσοδα του κράτους και του δήμου που θα φέρουν νέα έργα.
  Δεν παρουσιάζω την αντίθεσή μου με σκοπό να κάνουμε διάλογο γιατί δυστυχώς έχει φανεί ότι δεν αφήνετε τέτοιο περιθώριο αλλά ίσως κάποιοι από τους αναγνώστες σας να προβληματιστούν έστω και λίγο αν δουν μία διαφορετική άποψη. Ελπίζω τουλάχιστον.

 • 3. inlovewithlife  |  Μαρτίου 26, 2009 στο 2:20 μμ

  Επειδή μπήκα και προσπάθησα να διαβάσω τι έγραψε ο καρπετόπουλος :

  Κατάλαβε κανείς τι έγραψε?

  Παραπέμπω σε σχετικό λινκ, όπου θα ταίριαζε εύκολα η απαγγελία του άρθρου του :

  http://video.google.com/videosearch?hl=en&q=%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82%20%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv#

 • 4. elaionas  |  Απρίλιος 2, 2009 στο 2:51 μμ

  Ανθή

  Παρά το ότι αποδείξαμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο θλιβερός Καρπετόπουλος γράφει προκλητικά ψέματα επιμένεις να τον υπερασπίζεσαι. Δικαίωμα σου.
  Όμως θα πρέπει να μας εξηγήσεις γιατί αν ο Καρπετόπουλος έχει δίκιο χεριάζετε να επιστρατέψει ψέματα για να το στηρίξει; Δεν έχει επιχειρήματα;
  Μπα ιδέα μου…

 • 5. petros kaivanis  |  Μαΐου 19, 2009 στο 9:21 πμ

  τώρα σας φταίει ο καρπετ
  μια ζωή άρνηση είσαστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

 • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: