Σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ

Απρίλιος 12, 2009 at 2:34 μμ

Επειδή πολύ παραπληροφόρηση και ασχετοσύνη για το αντικείμενο της πρώτης ολομέλειας του ΣτΕ κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες, αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο που βρίσκεται πιο κοντά στην  πραγματικότητα.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

«Οχι» στο εμπορικό κέντρο του Βοτανικού αλλά «ναι» στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, που πρόκειται να ανεγερθεί πολύ κοντά σε αυτό, φαίνεται ότι λέει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Ολομέλειας, η πλειοψηφία έκανε δεκτή την άποψη ότι το θέμα της διπλής ανάπλασης μπορούσε να αντιμετωπιστεί με νόμο και δεν χρειαζόταν η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος (ο νόμος αυτός είχε ψηφιστεί το 2006).

Το θέμα, πάντως, της ανέγερσης του εμπορικού κέντρου από την τεχνική εταιρεία «Μπάμπης Βωβός είναι βέβαιον πως παραμένει σε δικαστική εκκρεμότητα. Η Ολομέλεια του ΣτΕ που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του προέδρου του ΣτΕ Γ. Παναγιωτόπουλου, δεν πήρε απόφαση. Διέκοψε και θα συνεδριάσει πάλι προς το τέλος του μηνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υιοθετήθηκε η εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Σπ. Μαρκάτη, ο οποίος είχε προτείνει να γίνουν δεκτές οι σχετικές αιτήσεις των 129 και της «Επιτροπής πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα» και να ακυρωθεί το επίμαχο έργο ως «αντισυνταγματικό, παράνομο» αλλά και «αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία». Συγκεκριμένα, έγιναν δεκτά, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η κατασκευή του εμπορικού κέντρου αντίκειται στην Κοινοτική Οδηγία 2001/42 ΕΚ, διατάξεις τις οποίες δεν σεβάστηκε και δεν τήρησε ο Έλληνας νομοθέτης. Ο νομοθέτης όφειλε να έχει ακολουθήσει τη διαδικασία ενημέρωσης του κοινού ώστε να υπάρχει δυνατότητα υποβολής ενστάσεων τόσο ως προς την υπόδειξη εναλλακτικών λύσεων όσο και ως προς τη διατύπωση προτάσεων, σχετικά με τη θέση και τον τρόπο κατασκευής του εμπορικού κέντρου.

Παράλληλα, παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος, κατά το σκέλος εκείνο που δεν επιτρέπει τη μείωση των κοινόχρηστων χώρων, κατά την τροποποίηση εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως».

Advertisements

Entry filed under: Ενημέρωση.

Μετά το ΣτΕ διαβρώσαμε και τον Παναθηναϊκό; Λύματα αντί πρασίνου στον Ελαιώνα της Αθήνας


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: