Θα στέρξει το πρωθυπουργικό γραφείο στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα;

Οκτώβριος 12, 2009 at 10:30 μμ

12/10/09

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί προς απόφαση -σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη- «η ανάθεση στην κα Γλυκερία Σιούτη, μέλους της Δικηγορικής Εταιρεία ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ – ΣΙΟΥΤΗ, της δικαστικής εκπροσώπησης του Δήμου Αθηναίων ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ» εναντίον των προσφυγών που έχουν καταθέσει οι 131 πολίτες και η Επιτροπή μας. Για την ακρίβεια πρόκειται για την επέκταση αυτής της ανάθεσης. Κι αυτό διότι εδώ και ένα σχεδόν χρόνο η κα Γλυκερία Σιούτη έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου Αθηναίων στην υπόθεση του Εμπορικού Κέντρου του Βωβού, συνταυτιζόμενη πλήρως με την κατασκευή του, την οποία υποστήριξε τόσο στην δίκη της Αναστολής εργασιών όσο και στην κύρια δίκη.

Όλ’ αυτά θα είχαν μικρή σημασία, ενόψει και της δημοσιοποίησης αύριο της σχετικής απόφασης του ΣτΕ. Όμως δεν είναι έτσι, καθώς υπάρχει μια μικρή «λεπτομέρεια»: η κα Σιούτη, εκτός από την υπεράσπιση του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα, έχει αναλάβει και διευθύντρια του νέου πρωθυπουργικού γραφείου. Ενώ αμέσως μετά την ανάληψη αυτών των καθηκόντων, την προηγούμενη Πέμπτη, η εταιρία «Μπάμπης Βωβός» έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από την κυβέρνηση να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση για τη διάσωση του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα. Ρωτάμε λοιπόν:

  1. Θα συναινέσει η νέα κυβέρνηση στη συνέχιση αυτής της νομικής εκπροσώπησης;
  2. Όταν ο υπουργός Επικρατείας κ Παμπούκης δηλώνει σχετικά ότι «οι επαγγελματικές καριέρες όλων αφορούν το παρελθόν», τι εννοεί; Είναι άραγε αποδεκτό το να αποστασιοποιηθεί ατομικά η πρωθυπουργική σύμβουλος και να συνεχίσει η Δικηγορική Εταιρία στην οποία είναι η ίδια βασική μέτοχος μια τόσο κρίσιμη υπόθεση;
  3. Μετά την περσινή απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών υπέρ του Εμπορικού Κέντρου θα συνεχίσει η νέα κυβέρνηση στο δρόμο της τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα; Θα στέρξει δηλαδή στο αίτημα του κ. Βωβού για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να κτιστεί το φαραωνικό Εμπορικό Κέντρο; Που ενώ κατασκευάζεται σε θεσμοθετημένο χώρο κοινόχρηστου πράσινου και ενώ φέρνει επιπλέον 35.000 επισκέπτες κάθε μέρα σε μια περιοχή που επικρατεί κυκλοφοριακό χάος και ενώ δεν έχει καν συνταχθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που να το περιλαμβάνει, προβάλλεται σαν «οικολογικό» επειδή έχει πράσινη στέγη !!!

Θυμόμαστε τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για σεβασμό των πολιτών και του περιβάλλοντος και αναμένουμε απάντηση στα ερωτήματα μας. Έμπρακτη απάντηση -ξεκινώντας από αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

Ευχαρίστως ένοχοι! Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,282 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: