Ας τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση

Νοέμβριος 6, 2009 at 1:29 μμ

Δελτίο Τύπου
6/11/2009

Με βάση την κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με τη Διπλή Ανάπλαση η επιτροπή μας θέλει να επισημάνει τα εξής:

Η απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας μόνο από άγνοια ή σκοπιμότητα μπορεί να διαβαστεί ως αποκλειστικά ζήτημα ισοζυγίου πρασίνου. Η απόφαση για τη βλάβη του ισοζυγίου βασίζεται, όχι πάνω σε κάποιο αφηρημένο κριτήριο, αλλά στην στέρεη νομική βάση της επιβεβαίωσης όσων προβλέπει για την περιοχή το προεδρικό διάταγμα του 1995.

Αυτό αυτομάτως συνεπάγεται ότι ο συνολικός χώρος των 220 στρεμμάτων της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό (μαζί και το Ο.Τ. 45α) έχει συντελεστή δόμησης 0,1. Κατ’ εξαίρεση γίνεται επιτρεπτή από το ΣτΕ η μεταφορά του γηπέδου και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δηλαδή ο όλος διακανονισμός βάση του οποίου το εμπορικό της εταιρείας ΜΒΔΤ έλαβε διπλάσιο συντελεστή δόμησης, αντί προσφοράς 16 στρεμμάτων για το γήπεδο, βασίζεται σε λάθος δεδομένα. Ο διπλός συντελεστής του 1,6, υπολογίστηκε βάση του 0,8. Όμως η απόφαση του ΣτΕ αποδεχόμενη το χαρακτήρα του χώρου ως κοινόχρηστου πράσινου βάση του ΠΔ1995 αποδέχεται και συντελεστή 0,1 και όχι 0,8.

Είναι λοιπόν νομικά αβάσιμη  και ανεύθυνη η εμμονή κάποιων εμπλεκομένων πλευρών που συνεχίζουν να μιλάνε περί ολοκλήρωσης του συνόλου της διπλής ανάπλασης. Ασχέτως από το πως η πολιτεία θα επιλέξει να λύσει το ζήτημα των 16 στρεμμάτων της εταιρείας ΜΒΔΤ (Αγορά ή απαλλοτρίωση), έχει ακυρωθεί πλέον αμετάκλητα η βάση υπολογισμού πάνω στην οποία έγινε η όποια παραχώρηση.

Καλούμε την υπουργό περιβάλλοντος χωρίς καθυστερήσεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς ο σεβασμός της απόφασης του ΣτΕ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης. Να προωθήσει  άμεσα τις προβλέψεις του ΠΔ του 1995 για τη δημιουργία στην δεινοπαθούσα πρωτεύουσα και σε μια από τις πιο βεβαρημένες περιοχές της του προβλεπόμενου μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου.

Επιτροπή πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα

Advertisements

Entry filed under: Δελτία τύπου.

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας Η ώρα έφτασε για το μητροπολιτικό πάρκο στο Βοτανικό


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: