Η ώρα έφτασε για το μητροπολιτικό πάρκο στο Βοτανικό

Νοέμβριος 10, 2009 at 11:07 πμ

Ανακοίνωση 10/11/09

Αν και ως επιτροπή πολιτών, δεν είθισται να απαντάμε σε ανώνυμες εταιρείες, καθώς διεκδικούμε από την πολιτεία και όχι από ιδιώτες, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της ΜΒΔΤ 09/11/2009, καθώς μας ονοματίζει.

Η ανακοίνωση της ΜΒΔΤ

Το πρώτο παράλληλο ζήτημα που θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε είναι την εκκωφαντική διαφορά αντιμετώπισης από μεγάλη μερίδα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, των ανακοινώσεων μιας εταιρείας και μιας επιτροπής πολιτών. Η Διαφορά αυτή προκάλεσε το τραγελαφικό φαινόμενο χιλιάδες αναγνώστες να διαβάζουν την απάντηση της ΜΒΔΤ σε πλειάδα μέσων, μη γνωρίζοντας που ακριβώς απαντάει! Αφού βέβαια τα περισσότερα μέσα δεν είχαν θεωρήσει σκόπιμη την δημοσίευση της ανακοίνωσης της επιτροπής πολιτών.

Ως προς την ίδια την ανακοίνωση. Ο κ. Βωβός εκθέτει τη γνώριμη επιχειρηματολογία του. Αυτή που εξέθεσε και στο ΣτΕ χωρίς επιτυχία.

  1. Πράγματι το ΠΔ του 1995 ουδέποτε εφαρμόστηκε. Γι’ αυτό η επιτροπή μας έχει ως αίτημα την εφαρμογή του. Το αίτημα αυτό και η επιχειρηματολογία που το συνόδευε δικαιώθηκε από την ίδια την απόφαση του ΣτΕ η οποία επικύρωσε αμετάκλητα την αυτονόητη νομικά ισχύ και προτεραιότητα του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) του 1995 στην περιοχή του Ελαιώνα.
  2. Η διαπίστωση βλάβης του ισοζυγίου πρασίνου βασίζεται στις προβλέψεις και την ισχύ του ΠΔ/95. Βάση αυτής θα ήταν άτοπο π.χ. το δημαρχιακό πολυλειτουργικό να είναι βλαβερό, ενώ το εμπορικό όχι. Καθώς και τα δύο χτίζονται σε περιοχή που έχει τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα.
  3. Η -κατά δήλωση- αδυναμία ενός δήμου να προβεί σε μια απαλλοτρίωση είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν ακυρώνει την ισχύ ενός ΠΔ.
  4. Ο Δήμος Αθηναίων είναι γνωστό ότι θεωρεί το πράσινο πολυτέλεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η απάντηση του, περί αδυναμίας της απαλλοτρίωσης δόθηκε  στις 30/09/2004 δηλαδή εντός 15(!) εργάσιμων ημερών από τότε που έλαβε την επίσημη ενημέρωση για την παύση εργασιών των ΕΤΜΑ – ΕΛΛΑΤΕΞ. Η ιλιγγιώδης αυτή ταχύτητα μόνο σε σοβαρή μελέτη των δεδομένων δεν παραπέμπει. Μάλλον  πολιτική και όχι οικονομική απόφαση θυμίζει.
  5. Ας μην επαναφέρουμε ζητήματα που έχουν λήξει. Τα 57 στρέμματα που αναφέρονται ως «δωρεά» προς το δήμο είναι στην πλειοψηφία τους υποχρεωτική εισφορά σε γη με την ένταξη του οικοπέδου στο σχέδιο πόλης.

Από την πλευρά μας καλούμε την πολιτεία, το υπουργείο περιβάλλοντος και το Δήμο Αθηναίων να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα κονδύλια, από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις απαλλοτριώσεις και τη δημιουργία του μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου στο Βοτανικό. Ένα τέτοιο πάρκο δεν είναι πολυτέλεια αλλά όρος ζωής για το λεκανοπέδιο.

Η ώρα έφτασε!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗAdvertisements

Entry filed under: Δελτία τύπου.

Ας τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση Επιστροφή στα αυτονόητα


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: