Διπλή Ανάπλαση: Και νέο Βατερλό της ενημέρωσης

Δεκέμβριος 11, 2009 at 8:42 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ξαφνικά και ανεξήγητα(;) έκαναν την εμφάνιση τους πλήθος δημοσιευμάτων για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Κοινός παρονομαστής τους ήταν ότι το εμπορικό της ΜΒΔΤ στο Βοτανικό είναι εντός κάποιου «σχεδίου» λύσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Το σύνολο των δημοσιευμάτων βάσιζε το συμπέρασμα σε δύο γεγονότα. Σε κάποια συνάντηση Βωβού-Μπιρμπήλη σε «θετικό κλίμα» και σε μία επιστολή της κ. Μπιρμπήλη προς το Δήμο Αθηναίων.

Τα αποδεικτικά «τεκμήρια» περιορίζονταν σε εικασίες, «θετικές ατμόσφαιρες», «πηγές», «διαρροές» και άλλα ασαφή και μη επιβαιβεώσιμα στοιχεία. Δεν δημοσιεύτηκε ούτε ένα απόσπασμα από την περίφημη επιστολή προς τον Δήμο -η οποία είναι υπαρκτή- ούτε μια επώνυμη δήλωση που να λέει κάτι καινούργιο.

Τα δημοσιεύματα ήταν τόσα πολλά και τόσο συγκεκριμένα ως προς το συμπέρασμα, που μέσα σε λίγες ώρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση κατηγορηματικής διάψευσης.

Είναι προφανές ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια μέσω του τύπου, για άσκησης πολιτικής πίεσης και χρηματιστηριακών παιχνιδιών τζόγου, καθώς είναι γνωστό ότι από τις διακυμάνσεις των μετοχών, κάποιοι γίνονται ξαφνικά πλούσιοι, εις βάρος συνήθως απληροφόρητων ή εύπιστων μικροεπενδυτών.

Το ότι κάποια συμφέροντα κινούνται με αυτές τις μεθόδους είναι δυστυχώς αναμενόμενο. Το ότι όμως πολλά ΜΜΕ ανταποκρίνονται και αναπαράγουν στημένες «ειδήσεις» είναι κάτι πραγματικά θλιβερό, αν όχι άθλιο και ενδεικτικό των κανόνων του παιχνιδιού και του επιπέδου της «ενημέρωσης». Στην υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης η δημοσιογραφία εδώ και ένα χρόνο έχει αποτελέσει, πάντα με εξαιρέσεις, μνημείο εξάρτησης και Βατερλό κάθε έννοιας δεοντολογίας.

Η Επιτροπή μας προτρέπει κάθε ενδιαφερόμενο να μη δίνει καμία εμπιστοσύνη στις πολλαπλά διαψευσμένες «έγκυρες πληροφορίες» που διοχετεύονται στον τύπο χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης. Επίσης καλεί την ΕΣΗΕΑ να αντιμετωπίσει αυτές τις εκκωφαντικές περιπτώσεις κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων.

Τέλος καλούμε το Υπουργείο Υπερβάλλοντος να δώσει επιτέλους τη λύση, με βάση την απόφαση του ΣτΕ για μόνο γήπεδο και πάρκο στο Βοτανικό. Κάθε καθυστέρηση το καθιστά συνένοχο των επιτήδειων που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των πολιτών. Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να γίνει και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο πρασίνου που προβλέπεται στο σύνολο του ευρύτερου Ελαιώνα.

Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα

Advertisements

Entry filed under: Δελτία τύπου.

80% τα εκατό τσιμέντο ή 100% ψέμα; Από το Βοτανικό ως το Φάληρο τα ίδια κόλπα.Το πάρκο έγινε εμπορικό!


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: