Από το Βοτανικό ως το Φάληρο τα ίδια κόλπα.Το πάρκο έγινε εμπορικό!

Δεκέμβριος 23, 2009 at 6:43 μμ

Η δημοτική παράταξη του Δήμου Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας» αποκαλύπτει με ανακοίνωση της τα κόλπα που παίζονται γύρω από το γήπεδο Καραϊσκάκη. Κόλπα copy-paste με αυτά του Βοτανικού. Τα υποτιθέμενα πάρκα, ως «δια μαγείας» μετατρέπονται σε εμπορικά κέντρα!

Από ότι φαίνεται η φάμπρικα του τσιμέντου και της εξαπάτησης είναι διαδημοτικό ζήτημα. Η απώλεια εκατομμυρίων στρεμμάτων δασών της Αττικής δεν δίδαξε τίποτε, ούτε τους Φασούλες, ούτε τους Κακλαμάνηδες. Διαβάστε την ανακοίνωση:

Tο μεγάλο κόλπο στο Καραϊσκάκη

Πειραιάς, 22 Δεκεμβρίου 2009

Ο Δήμαρχος μας, τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι προχωράει την δημιουργία του πάρκου στα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ. Έφερε δύο επάλληλες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, την 416 και 451/2009  οι οποίες αντί για πάρκο προέβλεπαν παραχώρηση του 1/3 των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ στη δόμηση, με χρήσεις που επιτρέπουν την ανέγερση μαιευτηρίου, γκαράζ κ.α. Πιο κάτω, δίπλα στο Καραϊσκάκη η απόφαση για δήθεν πάρκο προέβλεπε δόμηση για κτίρια γραφείων, εμπορικές χρήσεις και πολυκατοικίες. Αυτό το τελευταίο ήταν κρυμμένο πίσω από τη διατύπωση «χώρος σχολείου».

Το Λιμάνι της Αγωνίας αποκάλυψε με έντονο τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο Καραϊσκάκη και τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ και κάλεσε τον κ. Π.Φασούλα να ξεκαθαρίσει τι κρύβει στο Νέο Φάληρο. Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και το ΥΠΕΧΩΔΕ σε σχετική ερώτηση στη Βουλή παρίσταναν τους άσχετους. Ο κ. Π. Φασούλας μας κατήγγειλε ότι ψευδόμαστε και παραπλανούμε τον κόσμο. Λίγες εβδομάδες αργότερα άρχισαν να κυκλοφορούν ειδήσεις στις αθλητικές και οικονομικές εφημερίδες για επικείμενες μεγάλες επενδύσεις στον περίγυρο του Καραϊσκάκη και για χρέος της πολιτείας να δώσει στην ΠΑΕ «Ολυμπιακός» ότι έδωσε στην ΠΑΕ «Παναθηναϊκός» και την «Βωβός ΑΕ» στο Βοτανικό.

Ώσπου τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου εισήχθη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο αίτημα για έγκριση μελέτης οικοδόμησης, ενός τσιμεντένιου μεγαθηρίου 58.000 τ.μ. με εννέα ορόφους μερικές χιλιάδες τ.μ. υπόγεια (λίγο μεγαλύτερου από το Mall στο Μαρούσι) στη θέση του υποτιθέμενου μικρού σχολείου, με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Πειραιά. Η άμεση αντίδραση των Ενεργών Πολιτών, η παρουσία και διαμαρτυρία του Λιμανιού της Αγωνίας και του βουλευτή Α’ Πειραιά Θ. Δρίτσα στο Συμβούλιο, η  αρνητική τοποθέτηση του Νομάρχη και των νομαρχιακών συμβούλων οδήγησε σε ομόφωνη απόρριψη της μελέτης.

Αυτό που αντιληφθήκαμε είναι τα πιο κάτω:

  1. Ο κ. Π. Φασούλας, εξαπάτησε με τον πιο χυδαίο τρόπο το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εμπόρους του Πειραιά και τους κατοίκους του Νέου Φαλήρου. Η μελέτη εκπονείτο την ώρα που τα πρωτοκλασάτα στελέχη του καθησύχαζαν πολίτες και συμβούλους.  Την ίδια ώρα η δημοτική πολεοδομία Πειραιά εξέδιδε προέλεγχο οικοδομικής αδείας για τα κτίρια.
  2. Η Δημοτική Αρχή συμπράττοντας με επιχειρηματικά συμφέροντα και στελέχη του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, επανέφερε εν κρυπτώ το εφιαλτικό σενάριο του 2003 της δημαρχίας Αγραπίδη-ΥΠΕΧΩΔΕ,  για υπερδόμηση του Νέου Φαλήρου,  σενάριο που απέτρεψε τότε η κινητοποίηση δημοτικών κινήσεων και κινήσεων πολιτών.
  3. Το κόλπο του Δημάρχου προβλέπει μέχρι στιγμής οικοδόμηση 58.000 τ.μ. στα πρώην οικόπεδα Γαβριήλ και 45.000 τ.μ. στα πρώην οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ. Σύνολο 103.000 τ.μ. Και βλέπουμε…

Κύριε Δήμαρχε, το Λιμάνι της Αγωνίας θέλει να σας προφυλάξει από τον κόπο. Τζάμπα κουράζεστε, εκτίθεστε και εκθέτετε με υποσχέσεις επιχειρηματίες σε περιπέτειες. Δείτε τι έπαθαν οι «αιώνιοι αντίπαλοι» μας στο Βοτανικό

Το Λιμάνι της Αγωνίας

tolimanitisagonias.gr

Advertisements

Entry filed under: Ενημέρωση.

Διπλή Ανάπλαση: Και νέο Βατερλό της ενημέρωσης Άρθρο της Καθημερινής


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,279 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: