Παράνομο το Mall στο Μαρούσι

Μαρτίου 4, 2010 at 11:57 πμ

Αντισυνταγματικός είναι ο ολυμπιακός νόμος 3207/2003 που επετρεψε την ανέγερση του θηριώδους εμπορικού κέντρου “The Mall” στο Μαρούσι με αντίστοιχη τροποποίηση των πολεοδομικών σχεδίων της περιοχής. Αυτό αναμένεται να εισηγηθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο σύμβουλος Ν. Ρόζος, ζητώντας παράλληλα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να αλλάξει παλαιότερες αποφάσεις του, έτσι ώστε να μπορεί να προσβληθεί ευθέως ένας νόμος ως αντισυνταγματικός ή παράνομος.

Ο κ. Ρόζος, σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι ότι ο συγκεκριμένος νόμος έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το άρθρο 24 του Συντάγματος και παράλληλα θα τονίσει ότι δεν είναι συνταγματικά ανεκτό να αλλάζουν τα πολεοδομικά σχέδια και να χορηγούνται οικοδομικές άδειες με νόμο, χωρίς την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που θα καθορίζουν την έκδοση μελέτης περιβαλλοντικών όρων και επιπτώσεων. Στην προκειμένη περίπτωση ο επίμαχος νόμος άναψε το πράσινο φως για την ανέγερση κτηρίων με υψηλό συντελεστή δόμησης και χωρίς να προβλέπεται η έκδοση οικοδομικών αδειών. Σημειώνεται ότι σήμερα δεν μπορεί να προσβληθεί ενώπιον των δικαστηρίων νόμος παρά μόνο αποφάσεις υπουργών, νομαρχών κ.ά. που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι και το Ε’ τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο, αφού οι χρήσεις γης μεταβάλλονται προς το χειρότερο με την αύξηση του συντελεστή δόμησης και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ειδικός πολεοδομικός λόγος που να το επιβάλλει. Ως εκ τούτου επήλθε επιδείνωση στο οικιστικό περιβάλλον και στους όρους διαβίωσης των κατοίκων του Αμαρουσίου.

πηγή

Advertisements

Entry filed under: Δημοσίευμα.

H αλαζονεία Κακλαμάνη καίει το σχέδιο Μπιρμπίλη πριν στεγνώσει το μελάνι! Ρωτήστε το Δήμαρχο.Quiz για δυνατούς λύτες…


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i2.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 97,282 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

Δημοσιεύσεις

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: