Για το υπουργείο περιβάλλοντος οι πολίτες είναι παρίες;

9 Ιουνίου, 2010 at 9:33 πμ

09-06-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναμφισβήτητα η υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης καθορίστηκε από την απόφαση ενεργών πολιτών να μην επιτρέψουν την τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με πρωτοβουλία της επιτροπής πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα, 131 πολίτες κατέθεσαν την προσφυγή.

Κι όμως εδώ και σχεδόν τρία χρόνια οι μόνοι που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να συναντηθούν με την προηγούμενη (ΥΠΕΧΩΔΕ), αλλά και τη σημερινή ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου (ΥΠΕΚΑ) και να εκθέσουν τις απόψεις τους, ήταν οι πολίτες. Αντιθέτως κάθε άλλος εμπλεκόμενος φορέας, τόσο κρατικός, δημοτικός, όσο όμως και Ανώνυμες Εταιρείες, είχαν συνεχείς και επαναλαμβανόμενες ευκαιρίες να συναντηθούν με τους αρμόδιους και να προβάλουν τις απόψεις τους.

Τέσσερις φορές επιχειρήσαμε με πρωτοκολλημένες αιτήσεις μας να πετύχουμε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου. Μάταια όμως περιμέναμε. Ακόμα και η σημερινή ηγεσία της κ. Μπιρμπίλη που ξεκίνησε με υποσχέσεις για μια διαφορετική σχέση με τους πολίτες, ακολούθησε απαρέγκλιτα  την πολιτική Σουφλιά (οι επιστολές προς την τωρινή ηγεσία έχουν αρ. πρωτ. 5175/16.10.2009 και 4809/11.05.2010)

Στις 7 Ιουνίου ο διευθύνων σύμβουλος της Μ.Β.Δ.Τ κ. Άρης Βωβός, ενημέρωσε τους αναλυτές  ότι έλαβε τη διαβεβαίωση, σε πρόσφατη επαφή που είχε με τους επικεφαλής του υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο. Δηλαδή ακόμα και σήμερα και λίγο πριν την κατάθεση της νέας πρότασης η ηγεσία του υπουργείου συζητά τα θέματα περιβάλλοντος με επιχειρηματίες αλλά όχι με πολίτες.

Η επιτροπή μας διαμαρτύρεται έντονα για την αντιδημοκρατική και προκλητική αυτή στάση και αναρωτιέται αν θα πρέπει ως πολίτες να συστήνουμε Ανώνυμες Εταιρίες για να έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό υπουργούς.

Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα

Entry filed under: Δελτία τύπου.

Διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας των τριών αθώων εργαζομένων Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Βωβός τον Αύγουστo;


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i0.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 98.850 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: