«Άγνωστες πηγές», γνωστές πρακτικές…

19 Αυγούστου, 2010 at 3:46 μμ

Aνώνυμη πηγή

Η κυβέρνηση έκανε με νόμο επώνυμα τα καρτοτκινητά, θέλει να κάνει επώνυμα με νόμο και τα blogs, αλλά στην υπόθεση του Βοτανικού βασιλεύουν οι ανώνυμες πηγές!

Σήμερα 19/8 σε διάφορα μέσα αναπαράγεται η εξής είδηση:

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση η νομοθετική ρύθμιση για την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, που συνδέεται με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε στο «Reuters» πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. [gazzetta.gr] και αλλού…

Αλλά επίσης σήμερα στην Καθημερινή μια …άλλη ανώνυμη πηγή του ίδιου υπουργείου λέει:

Μάλιστα, ορισμένα στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι τα προσκόμματα προβάλλονται σκοπίμως, προκειμένου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να απεμπλακεί από την υπόθεση του Βοτανικού, χωρίς όμως να τη «χρεωθεί».

Με απλά λόγια δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Στην πραγματικότητα το ΥΠΕΚΑ η κυβέρνηση και ο Κακλαμάνης, έχουν σαν βασικό στόχο να χτίσει ο Βωβός. Αυτή τους η επιθυμία συνάντησε ένα μεγάλο εμπόδιο. Την απόφαση του ΣτΕ. Τώρα έχουν επιδοθεί σε αγώνα μαγειρεμάτων για την παράκαμψη της απόφασης. Όμως και λόγω του ξεσπάσματος της κρίσης συνάντησαν ένα ακόμα νέο «ανομολόγητο» εμπόδιο. Την πιθανή απροθυμία μέσα στο αυτό το οικονομικό κλίμα της ΠΑΕ ΠΑΟ να προχωρήσει σε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων που είναι πολύ αμφίβολο πια αν θα αποδώσει ή τελικά θα γονατίσει την ΠΑΕ, αλλά και την ενδεχόμενη απροθυμία/αδυναμία των τραπεζών να δανείσουν τα απαραίτητα ποσά.
Διαβάστε τι έλεγε για το θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ τον περασμένο Απρίλη ο τότε πρόεδρος Ν. Πατέρας:

«Με τι χρήματα θα το κάνουμε; Όποιος και να πάει να πάρει δάνειο, δεν υπάρχει. Οι τράπεζες έχουν στεγνώσει. Μπορεί να έρθεις σε άσχημη θέση σε ένα μήνα, να έχεις πάρει όλα τα χαρτιά και να μην υπάρχει τράπεζα στην Ελλάδα να χρηματοδοτήσει το έργο».
«Μιλάμε για 90-95 εκ. Ευρώ, να πάρουμε με χρηματοδότηση τα 60-70; Πως, από τη στιγμή που οι τράπεζες, όπου ξέρουμε τι γίνεται γιατί είμαστε μέτοχοι, κρύβουν τα προβλήματα, θα βρούμε τα λεφτά; Έχει λάβει υπόψη της η ΓΗΠΕΛ πόσο έχουν αλλάξει οι οικονομικές συγκυρίες; Οι τράπεζες οι οποίες είχαν δώσει το δάνειο ήρθαν και είπαν “Δεν θέλουμε τώρα, δίνουμε μόνο τα μισά».

Αλλά αν τελικά ο Παναθηναϊκός δεν αναλάβει το ρίσκο της επένδυσης, ή οι τράπεζες δεν τον δανείσουν, τότε πως θα χτίσει ο Βωβός, αφού προϋπόθεση είναι η «δωρεά» που κάνει στο γήπεδο; Εδώ σε θέλω… ασχέτως του αν και πότε θα καταθέσουν νόμο και πολύ περισσότερο Προεδρικό Διάταγμα όπως έχουν δεσμευτεί.  Ίσως αυτό εξηγεί τους πολλούς επιτακτικούς όρους που έβαζε ο Παναθηναϊκός στην πρόσφατη συνάντηση με τον Πάγκαλο, αλλά και την τελική επώδυνη ικανοποίηση τους από το μπλοκ Βωβού-Κακλαμάνη. Μία τέτοια εκδοχή ταιριάζει γάντι σε αυτό που γράφει η Καθημερινή.

Γι’ αυτό, αυτά τα δημοσιεύματα με τις δηλώσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, περισσότερο παραπέμπουν σε τακτικισμούς και παπαγαλάκια, παρά σε είδηση και το μόνο πρακτικό τους αντίκρισμα είναι τα παιχνίδια με τις μετοχές. Αφού δεν μπορούν να κερδίσουν από την πραγματική ζωή, κερδίζουν στον άυλο κόσμο της αγοραπωλησίας προσδοκιών.

Ανώνυμη πηγή

Entry filed under: Απόψεις.

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Βωβός τον Αύγουστo; Θα κάνουν νόμο; Θα κάνουν νέο προεδρικό διάταγμα; Ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι θα είναι


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i0.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 98.850 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: