Θα κάνουν νόμο; Θα κάνουν νέο προεδρικό διάταγμα; Ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι θα είναι

20 Αυγούστου, 2010 at 1:00 μμ

Μετά το «Στοπ» από το ΣτΕ σε κτίρια υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Ελαιώνα, τώρα ήρθε και νέο «Στοπ» από το ΣτΕ στην προσπάθεια τσιμεντοποίησης γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο και πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Είναι φανερό ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα με την ευγενική αρωγή της πολιτείας έχουν επιδοθεί σε προώθηση σχεδίων που έχουν σαν μόνιμο κοινό παρανομαστή τους την αγνόησή των περιβαλλοντικών όρων που η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει. Φαίνεται ότι η καταστροφή της Πάρνηθας και της βορειοανατολικής Αττικής, μαζί και η συνολικότερη κλιματική αλλαγή αντί να τους κάνει να αναθεωρούν τα σχέδια επί το …»πρασινότερο»,  αντιθέτως τους έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι έχουμε περισσότερους ελεύθερους και πράσινους χώρους απ’ ότι χρειαζόμαστε. Αυτό μάλλον είναι η πράσινη ανάπτυξη…

Διαβάστε από το euro2day.gr

ΣτΕ: Φρένο στα σχέδια για Ακαδημία Πλάτωνος

της Ευας Καραμανώλη  20/08/10

Παράνομο κρίθηκε από το Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που προβλέπει τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων σε 25 στρέμματα στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 79/2010 απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου του σχέδιο προεδρικού διατάγματος είναι παράνομο καθώς δεν ελήφθη υπόψη η θέση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Η Γ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε έγγραφό της το 2009 ανέφερε ότι « θα ήταν καλό να αποφευχθεί η οικοπεδοποίηση των οικοδομικών αυτών τετραγώνων» λόγω της γειτνίασής τους με αρχαιολογικό χώρο.

Αντίστοιχη απόφαση, με διαφορετικό σκεπτικό, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας και για σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή της Αρτέμιδας, Αττικής.

Με την υπ’ αριθμόν 130/2010 απόφασή του το ΣτΕ έκρινε παράνομο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που ήρε την απαλλοτρίωση που είχε επιβληθεί για την δημιουργία κοινόχρηστου χώρου στάθμευσης σε ακίνητο το οποίο βρίσκεται 500 μέτρα από την ακτή. Το επίμαχο σχέδιο προεδρικού διατάγματος υιοθετεί επίσης γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ για την μετατροπή ενός τμήματος του χώρου στάθμευσης σε οικοδομήσιμο χώρο, καθώς και την δημιουργία πεζοδρόμου και προκηπίων.

Entry filed under: Δημοσίευμα.

«Άγνωστες πηγές», γνωστές πρακτικές… Όχι στη νέα «βωβή» ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i0.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 98.850 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα


Αρέσει σε %d bloggers: