H «Συμπαράταξη» για τον Ελαιώνα

13 Δεκεμβρίου, 2008 at 8:54 πμ

Αθήνα, 5/12/2008

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης στο Δήμο Αθηναίων,

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Αθήνα

Η Δημοτική Αρχή της Αθήνας, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 1/12/2008 με την καθοριστική συμβολή της δημοτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αφού απαιτούνταν η ψήφος των 2/3 του Δημ. Συμβουλίου, προχώρησε στην αγορά 3 οικοπέδων αξίας 6.380.101 € για να ενταχθούν στο έργο της «Διπλής Ανάπλασης» που τον μόνο που εξυπηρετεί είναι το μεγάλο κεφάλαιο (ΠΑΕ ΠΑΟ, Βωβός κτλ).

Συνυπεύθυνοι στο περιβαλλοντικό έγκλημα που εξελίσσεται στον Ελαιώνα είναι και η Νομαρχία Αθήνας όπου κατά πλειοψηφία οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ ενέκριναν την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία Εμπορικού Κέντρου – μεγαθήριου στον Ελαιώνα.

Ο κ. Κακλαμάνης αφού ως Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ προώθησε στην κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, την οποία έκανε δεκτή ο κ. Παυλόπουλος, που απαγορεύει στους Δημοτικούς Συμβούλους να ασκούν ενστάσεις κατά αποφάσεων των Δημοτικών αρχών, τώρα θορυβημένος από την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ με την οποία αναστέλλονται οι εργασίες που αφορούν την ανέγερση του Εμπορικού Κέντρου του κ. Βωβού, εξαπέλυσε επίθεση σ’ όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στην εμπορευματοποίηση – τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα αμφισβητώντας τους ακόμα το δικαίωμα της χρησιμοποίησης ένδικων μέσων.

Ερωτηματικά προκαλεί και η τοποθέτηση της «Ανοιχτής Πόλης» (ΣΥΡΙΖΑ) που διαχωρίζει το γήπεδο του ΠΑΟ, από την υπόλοιπη λεγόμενη «Διπλή Ανάπλαση».

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» βλέποντας συνολικά τον Ελαιώνα ως την τελευταία ελπίδα να αποκτήσει η Αθήνα ένα μεγάλο πνεύμονα ψηλού πρασίνου, αντιτάχθηκε από την αρχή στα σχέδια εμπορευματοποίησης της γης στην περιοχή αυτή και την τσιμεντοποίησή της. Επίσης, και στο άλλο σκέλος της «Διπλής Ανάπλασης» στα Κουντουριώτικα μόνο πάρκο ψηλού πρασίνου δεν σκοπεύουν να κάνουν.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καλεί τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να αποτραπούν τα σχέδια του Δήμου και του μεγάλου κεφαλαίου στις περιοχές αυτές.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ • ΑΡΙΣΤΕΡΗ • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Αθήνα
Τηλ.: 5229632, 5249789, Fax: 5229638
http://www.avdis.gr, E-mail: symparataxh@otenet.gr

Entry filed under: Δελτία τύπου.

Η οργή των παιδιών, καθρέφτης μιας ρημαγμένης κοινωνίας Η παρέμβαση του Ρήγα Αξελού στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της «Διπλής Ανάπλασης»


koumpi

Ακούστε:

Που είναι τα 135 στρέμματα πάρκου που λέτε ότι θα γίνουν κύριε Δήμαρχε;

logo/ Σύνολο έκτασης 220 στρέμματα

Νέα Σμύρνη

2618055674_b135fefd72

Τάδε έφη ο δήμαρχος της Αθήνας…

https://i0.wp.com/img.pathfinder.gr/Pathfinder/News/articles/53/7368153.jpg23/01/09 "Ο Ελαιώνας είναι μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια"

Αυτό το είπε ως επιχείρημα υπέρ της τσιμεντοποίησης, μετά από 2 χρόνια δημαρχίας του και 20 χρόνια διοίκησης του δήμου από την παράταξη του! Το ποιος ευθύνεται δεν μας το αποκάλυψε.

Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Μιά εικόνα 1000 λέξεις…

https://elaionas.files.wordpress.com/2009/01/montazaki.jpg

Blog Stats

  • 100.480 Eπισκέψεις

Ελάτε σε επαφή

...επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: elaionas@yahoo.gr

.

logo/

RSS Ειδησεις για την Αθηνα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS indy.gr: Νέα από την πόλη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Εικόνες απ' τον Ελαιώνα